Facebook


Instagram

De vann kontraktet om Nora kommuns avloppsreningsverk – värt 151 miljoner kronor


2020-12-04

Projekt i Nora.
Bild: Norvatek
Projekt i Nora.

ELVA ProcessAutomation AB, ett av Sveriges ledande företag inom vatten- och avloppsrening, har fått uppdraget att bygga om avloppsreningsverket i Nora kommun. Affären är värd 151 miljoner kronor och är den andra fasen av projektet i Nora. Uppdraget öppnar även upp för andra stora affärer då det i avtalet finns optioner på liknande uppdrag i angränsande kommuner. ELVA ingår sedan 2017 i Norvatek Invest, ett av Sveriges ledande bolag inom vatten och avlopp.

– Det här är verkligen ett intressant uppdrag som vi fått möjlighet att genomföra. Projektet utförs som ett partneringprojekt, vilket innebär mycket stor samverkan mellan beställare och ingående parter. Vi ser många fördelar med den här projektformen. Engagemanget ökar och erfarenheter tas tillvara och fångas upp på ett bra sätt. Arbetsgruppen präglas av prestigelöshet med ett öppet och lösningsorienterat klimat vilket leder till en processmässigt stabil anläggning, säger Jörgen Carlsson, marknadsansvarig på ELVA ProcessAutomation AB.

Avloppsreningsverket i Nora ska utökas till en dimensionerande belastning motsvarande 9 900 personekvivalenter och i uppdraget ingår både om- och nybyggnationer. Första spadtaget togs under november och arbetet beräknas pågå till och med sommaren 2022.

– Den här affären är jätteviktig för oss. Vi har en tydlig plan för framtiden och uppdraget vi nu fått från Nora kommun bekräftar att vi är på rätt väg. Vi är nu en given aktör för de stora uppdragen och vi kan genom våra bolag och framtida förvärv erbjuda en helhetslösning som är attraktiv på marknaden, säger Fredrik Jonsson, vd på Norvatek Invest AB.

Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagen ansvarar för vatten och avlopp i Nora kommun och är därmed uppdragsgivare till om- och nybyggnationen av avloppsreningsverket.
– I projekt som är så komplexa och med många olika discipliner är det av största vikt att vi samarbetar med de främsta inom respektive område. Det tycker jag att vi har lyckats med i det här projektet, säger Jörgen Carlsson.Källa: Norvatek


Skriv ut

Värnamo bygger ut med schaktfritt

Värnamo växer, nya bostäder byggs och VA-nätet anpassas efter nya förutsättningar. Vid Mossle kommer ett nytt bostadsområde att växa upp och Styrud har med...

Läs mer
BAGA

Josab Ungern erhåller maskinorder från agent för tester i Nigeria

Josab Ungern har erhållit en order på en vattenreningsenhet från HummelsTrade Kft...

Läs mer
Zinga
Med en smart brandpostplugg kopplas brandposterna på dricksvattennätet upp och kan varna vid läckor eller felaktig hantering.

Smarta brandposter digitaliserar VA-branschen

9000 brandposter ska kopplas upp digitalt och varna vid läckor eller skadegörelse. Det...

Läs mer
Mttsweden
Kingspan Innovation Centre, IKON.

Kingspan förvärvar: BAGA – Sveriges ledande aktör inom enskilt avlopp

Irländska Kingspan Group, världsledande inom isolerings- och byggnadsmaterial för...

Läs mer
Inpipe


NCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system

Idag samlar NCC och Svenskt Vatten ledande riksdagspolitiker till ett livesänt webbsamtal...

Läs mer
Vattenfall
Visionsillustration av vattentornet VÅGA i Varberg.

Grönt ljus för prisbelönta vattentornet VÅGA

Redan 2012 inleddes tankarna kring ett nytt vattentorn i Varberg för att säkra stadens...

Läs mer
Godkända Avlopp
Visionsbild över vattentornet VÅGA, som kommer rymma 2000 kubikmeter vatten när den är färdigbyggd (bilden är en illustration).

Norconsult projekterar Varbergs nya vattentorn och landmärke

Varbergs nya vattentorn VÅGA ska säkra dricksvattenleveransen när Varberg vä...

Läs mer
Zugol 550
<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Nytt kommunalt bolag för vatten, avlopp och avfall

Från och med 1 januari 2021 kommer vatten, avlopp och avfall i Härryda kommun att...

Läs mer


Mest lästa


Elpress 1HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se