Facebook

Instagram

Norconsult utbildar framtidens VVS-ingenjörer


2018-12-04

Rikard tillsammans med klassen på Newtons Yrkeshögskola.
Bild: Norconsult
Rikard tillsammans med klassen på Newtons Yrkeshögskola.

Rikard Borneroth arbetar till vardags som VVS-ingenjör och energikonsult på Norconsult i Stockholm. Sedan augusti extraknäcker han även som lärare på Newtons yrkeshögskoleutbildning för VVS-ingenjörer i Stockholm.


Med en lång bakgrund som karatetränare var steget till att undervisa 37 studenter två gånger i veckan kanske inte så stort för Rikard. Men arbetet med att förbereda, genomföra och följa upp lektionerna visade sig ta mer tid och energi än han först trodde. Allt började då han på uppdrag av sin chef skulle marknadsföra Norconsults tjänster för att locka rätt kompetens till företaget.

– Att träffa studenter på yrkeshögskolorna kändes som en bra start, så jag ringde till Newton och presenterade mig själv och frågade om jag fick hålla i en föreläsning på 20 minuter, berättar Rikard. Det slutade med att jag pratade i en timme och fick erbjudande om att komma tillbaka och undervisa klassen, fortsätter han.

Som lärare för Newtons yrkeshögskola har han ansvaret för en ny klass på cirka 37 studenter. Utbildningen är två år lång inklusive LIA (lärande i arbete). Efter utbildningen certifieras de till VVS-ingenjörer. Rikard kommer tillsammans med en lärarkollega att hålla i grundkurser som täcker systemteknik för värme, ventilation och sanitet.

Lektionerna kan bestå av såväl individuella uppgifter som grupparbeten och övningsuppgifter. Det är stor spridning i åldrar och bakgrund, vilket Rikard uppskattar. Ett öppet klimat gör timmarna i klassrummet roligare – och det är då man lär sig bäst menar han.

– Det tar mycket tid och energi att förbereda, men det känns alltid bra när man lämnar lektionssalen. Förutom att jag trivs med att undervisa är lektionerna ett bra sätt att synas på, och visar att vi tar ett ansvar som stort företag. Vi säkerställer en kvalitativ utbildning med fokus på miljöaspekter och hållbart byggande, som gör eleverna väl förberedda inför arbetslivet.
Källa: Norconsult


Skriv utNCC bygger nytt avloppsreningsverk i Åre kommun

<span class=\

NCC och Åre kommun ska i samverkan bygga ett nytt avloppsreningsverk i Bydalen i Åre kommun för att skapa en hållbar miljö i Bydalens dalgång och samtidigt frä...

Läs mer
Zeta

Instalco etablerar sig på ny marknad i Norge

Kåre Henning &Aring;sly, vd Moi Rör och Roger Aksnes, affärsområdesansvarig Instalco Norge.

Instalco fortsätter att växa i Norge genom förvärv av VS-företaget Moi...

Läs mer
Godkända Avlopp
Bo Berghult, Jan-Olov Nilsson och Ann Elfström Broo glädjer sig över att tillhöra samma team.

Vattenkemister utökar tjänsteutbud

Norconsult har förvärvat Miljökemigruppen. I och med förvärvet utökar...

Läs mer
Zinga
Optimerad hydralik. De två nya rör-böjarna och rörsystemet Sovent är de olika delarna i Geberit SuperTube teknologi, vilken gör att luftströmmen hålls obruten genom hela avloppssystemet.

Geberit SuperTube ökar kapaciteten i avloppssystemen

Nu lanserar Geberit SuperTube – en unik ny teknik för effektivare och smartare...

Läs mer
BAGA

Perstorps kommun ansöker om delägarskap i NSVA

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Kommunfullmäktige i Perstorp beslutade på sitt senaste sammanträde den 27 mars 2019...

Läs mer
tolago

Sandbäckens startar specialistbolag för installation av medicinska gaser

Efterfrågan av specialistkompetens inom installation av medicinska gaser har under de senaste...

Läs mer
Safetyseal


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se