Facebook

Instagram

Pharem Biotech inleder samarbete med miljöteknikföretaget Malmberg


2019-06-12

Bild: Pharem Biotech

Målsättningen med samarbetet mellan de två bolagen är att genom modern enzymteknik utöka den existerande teknikgrunden för rening av organiska mikroföroreningar. Den gemensamma satsningen kommer att inledningsvis riktas främst mot avloppsreningsverk (ARV) på den nordiska marknaden.

Tillsammans kommer Pharem och Malmberg installera vattenreningstekniken Pharem Filtration System, PFS, på flera utvalda ARV inom Norden. Affärsfokus kommer initialt vara på den svenska marknaden, men kommer så småningom att expandera till grannländerna. Tekniken bygger på enzymer som utvecklas och anpassas för att oskadliggöra organiska mikroföroreningar, så som läkemedelsrester, från utgående vatten från avloppsreningsverken. Unikt med PFS är att det inte kräver energi för att vara fullt funktionellt då enzymerna agerar utan energitillskott.

– Samarbetet med Malmberg ger oss tillgång till deras värdefulla kunskap kring installation och service, vilket ger båda aktörerna en unik chans att fortsätta etablera oss på marknaden inom rening av organiska mikroföroreningar, säger Christian Ryen, COO, Pharem Biotech AB.
– Pharem’s systemlösningar börjar ta mark på flera håll i Norden, men också internationellt, och samarbete med andra aktörer är en självklarhet för oss. Det är samtidigt viktig att hitta aktörer som delar vår målsättning att göra det hållbart för så många som möjligt att bidra till att minska utsläpp av organiska miljögifter.

Malmberg är ett svenskt miljöteknikföretag som förser kommuner och industri med vattenrening, biogas och geoenergi. Huvudkontor och tillverkning finns i Åhus nära Kristianstad. Malmberg är ett familjeföretag sedan 1866 och arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten.”

Malmberg’s strategiska samarbete med Pharem ligger i linje med våra satsningar inom läkemedelsrening, rening av andra organiska mikroföroreningar och mikroplaster, säger Carl-Johan Legetth, Affärsområdeschef Malmberg Vattenrening.
– Vi har idag både pilot- och fullskaleanläggningar för att reducera läkemedelsrester där aktivt kol eller ozon är bärande teknologi. Pharem’s lösning som baseras på enzymer är mycket intressant och kompletterar vårt erbjudande till våra kunder gällande läkemedelsrening. Alla tre teknologier har sina fördelar och går även att kombinera beroende på vattenkvalitet, storlek, platstillgång och förväntad avskiljningsgrad.Källa: Pharem Biotech


Skriv utPharem Biotech inleder samarbete med miljöteknikföretaget Malmberg


Målsättningen med samarbetet mellan de två bolagen är att genom modern enzymteknik utöka den existerande teknikgrunden för rening av organiska mikroföroreningar....

Läs mer
Zeta


Vi söker en servicetekniker till Västkusten

Baga Water Technology AB är verksamt och ledande inom vatten- och avloppsrening och ...

Läs mer
Water & waste
Aarsleff Rörteknik utför schaktfri ledningsförnyelse i Norrköping.

800 meter avloppsledningar renoveras i Norrköping med unik miljövänlig teknik

På uppdrag av Nodra AB förnyar Aarsleff Rörteknik sammanlagt 800 meter...

Läs mer
Godkända Avlopp
Fyra av de 24 delarna är nu på plats. Under de närmsta dagarna ska ytterligare tolv delar lyftas upp, för att därefter gjutas samman på plats. Efter sommaren, då de sista åtta delarna lyfts på plats, blir ringen komplett.

Ett jättekliv framåt för Helsingborgs nya landmärke – vattenreservoaren lyfts på plats

I dagarna lyfts delar av den ring som kommer att utgöra högvattenreservoaren på...

Läs mer
Zinga

Bravida förvärvar vvs-företag i centrala Finland

På bilden från vänster: Marko Holopainen, divisionschef Bravida Finland, Arto Kokkonen, nuvarande ägare av Jyväskylän LVI-Palvelu Oy och avdelningschef för serviceavdelningen i centrala Finland, samt Markus Hämäläinen, regionalchef Bravida i centrala Finland..

Bravida Finland Oy utvecklar sitt erbjudande genom att förvärva Jyväskylän...

Läs mer
BAGA

Pharem Biotech fortsätter att uppmärksammas internationellt

Vattenreningstekniken Pharem Filtration System (PFS) har i hård konkurrens valts ut av...

Läs mer
tolago

Invigning av skyfallsanpassade parker i Söderkulla

Malmö stad och VA SYD har arbetat med att skyfallsanpassa och rusta upp Söderkulla- och Fosietorpsparken, eftersom det ett av de områden i Malmö som drabbats hårt av översvämningar vid extremregn.

Söderkulla är ett av de områden i Malmö som drabbats hårt av ö...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se