Facebook


Instagram

Pharem Biotech inleder samarbete med miljöteknikföretaget Malmberg


2019-06-12

Bild: Pharem Biotech

Målsättningen med samarbetet mellan de två bolagen är att genom modern enzymteknik utöka den existerande teknikgrunden för rening av organiska mikroföroreningar. Den gemensamma satsningen kommer att inledningsvis riktas främst mot avloppsreningsverk (ARV) på den nordiska marknaden.

Tillsammans kommer Pharem och Malmberg installera vattenreningstekniken Pharem Filtration System, PFS, på flera utvalda ARV inom Norden. Affärsfokus kommer initialt vara på den svenska marknaden, men kommer så småningom att expandera till grannländerna. Tekniken bygger på enzymer som utvecklas och anpassas för att oskadliggöra organiska mikroföroreningar, så som läkemedelsrester, från utgående vatten från avloppsreningsverken. Unikt med PFS är att det inte kräver energi för att vara fullt funktionellt då enzymerna agerar utan energitillskott.

– Samarbetet med Malmberg ger oss tillgång till deras värdefulla kunskap kring installation och service, vilket ger båda aktörerna en unik chans att fortsätta etablera oss på marknaden inom rening av organiska mikroföroreningar, säger Christian Ryen, COO, Pharem Biotech AB.
– Pharem’s systemlösningar börjar ta mark på flera håll i Norden, men också internationellt, och samarbete med andra aktörer är en självklarhet för oss. Det är samtidigt viktig att hitta aktörer som delar vår målsättning att göra det hållbart för så många som möjligt att bidra till att minska utsläpp av organiska miljögifter.

Malmberg är ett svenskt miljöteknikföretag som förser kommuner och industri med vattenrening, biogas och geoenergi. Huvudkontor och tillverkning finns i Åhus nära Kristianstad. Malmberg är ett familjeföretag sedan 1866 och arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten.”

Malmberg’s strategiska samarbete med Pharem ligger i linje med våra satsningar inom läkemedelsrening, rening av andra organiska mikroföroreningar och mikroplaster, säger Carl-Johan Legetth, Affärsområdeschef Malmberg Vattenrening.
– Vi har idag både pilot- och fullskaleanläggningar för att reducera läkemedelsrester där aktivt kol eller ozon är bärande teknologi. Pharem’s lösning som baseras på enzymer är mycket intressant och kompletterar vårt erbjudande till våra kunder gällande läkemedelsrening. Alla tre teknologier har sina fördelar och går även att kombinera beroende på vattenkvalitet, storlek, platstillgång och förväntad avskiljningsgrad.Källa: Pharem Biotech


Skriv ut<span>Ett symboliskt första spadtag. Fr v Lotta Brändström, affärsområdeschef Peab Anläggning, Cecilia Knutsson, T.f. förvaltningschef samhällsbyggnadskontoret och Anders Ekström, General manager på Veolia Water Technologies , VA-Ingenjörerna. </span>
Ett symboliskt första spadtag. Fr v Lotta Brändström, affärsområdeschef Peab Anläggning, Cecilia Knutsson, T.f. förvaltningschef samhällsbyggnadskontoret och Anders Ekström, General manager på Veolia Water Technologies , VA-Ingenjörerna.

Peab och Alingsås kommun i samverkan för nytt reningsverk

Idag har Peab tecknat ett samverkansavtal med Alingsås kommun om att bygga Nolhagas nya reningsverk. Samverkansavtalet innebär att Peab, med Veolia Water Technologies som...

Läs mer
Godkända Avlopp


NSVA uppmanar boende i Torekov och längs kusten ned till Stora Hult att spara på dricksvattnet

Helgen som gick (21-24 maj) sjönk nivåerna oroväckande lågt i...

Läs mer
Inpipe
Den nya inloppsbyggnaden på Sjölunda avloppsreningsverk, Malmö. Där sker den första grova reningen av avloppsvattnet.

Nu blir Malmös avloppsvatten renare

Nu är ett nytt inlopp till Sjölunda avloppsreningsverk på plats. Det innebär...

Läs mer
Zeta
En bild från ombyggnaden av Henriksdals reningsverk, eftersedimenteringsbassäng till membranbassäng.

Digitala tvillingar säkrar driftsättningen av Stockholms nya reningsverk

Sommaren 2020 ska en helt ny reningsprocess tas i drift på Henriksdals avloppsreningsverk....

Läs mer
Vattenfall


Låga grundvattennivåer till trots: Stockholmarna förbrukar mest vatten i Norden

Ingen annanstans i Norden förbrukar invånarna så mycket vatten som i Stockholm....

Läs mer
BAGA
Miljöborgarrådet Katarina Luhr pratar med de ansvariga från entreprenören YIT efter den första sprängningen för nya avloppstunneln.

Första sprängningen för nya avloppstunneln genomförd

Måndagen den 11 maj kl 13.00 gjordes den första sprängningen i Smedslätten...

Läs mer
Zugol 550
Fördelar för hantverkare: De nya produkterna i Geberits rörsystem gör livet enklare för installatören.

Enklare installation med nya avloppsprodukter från Geberit

Under april 2020 lanserade Geberit flera smarta produkter som underlättar installationen av...

Läs mer


Mest lästaPacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se