Facebook

Instagram

Umeå Energi Kranmärker verksamheten


2019-03-20

Vakins kund- och kommunikationschef Anna-Lena Fomin överlämnar diplomet om att Umeå Energi är kranmärkt till Umeå Energis VD och koncernchef Mårten Henriksson.
Bild: VAKIN
Vakins kund- och kommunikationschef Anna-Lena Fomin överlämnar diplomet om att Umeå Energi är kranmärkt till Umeå Energis VD och koncernchef Mårten Henriksson.

Umeå Energi Kranmärker verksamheten På Världsvattendagen den 22 mars tar Umeå Energi som det första kommunala bolaget, efter Vakin, ett viktigt ställningstagande för vårt värdefulla vatten genom att Kranmärka sig. Hela bolaget kommer då att välja lokalproducerat kranvatten framför flaskvatten i sin verksamhet.

– För oss är det naturligt att välja kranvatten framför flaskvatten, säger Eva Edlund Lendic chef för Kund & Kommunikation på Umeå Energi.
– Vi har ett fantastiskt dricksvatten som är gott, färskt och lokalproducerat och som dessutom kommer direkt ur kranen. Dessutom är kranvatten ett energisnålt alternativ som varken kräver transporter eller onödiga förpackningar. Därför är valet enkelt för oss.

Kranmärkning är en nationell hållbarhetsmärkning ledd av branschorganisationen Svenskt Vatten för de verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten.

– Det här är ett sätt för Vakin och övriga VA-branschen att visa på värdet av världens viktigaste livsmedel, dricksvatten, säger Anna-Lena Fomin, kommunikationschef på Vakin.

Sverige har ett av världens finaste dricksvatten, ändå väljer många att köpa flaskvatten. Statistik från Sveriges Bryggerier visar att under 2017 drack vi 22,1 liter flaskvatten per person eller totalt 224 miljoner liter i Sverige.

– Kranmärkningen är ett sätt att lyfta dricksvattnets betydelse och få fler att börja värna vårt viktigaste livsmedel, fortsätter Anna-Lena Fomin.
– Därför är vi mycket glada över att Umeå Energi ansluter sig till Kranmärkningen och vi uppmanar fler av de kommunala bolagen att välja samma väg.Källa: VAKIN


Skriv utBravida stärker sin position i Bohuslän – förvärvar Herberts Rör AB

Förvärv av Herberts Rör AB. Från vänster: Hans Hermansson Lars Olsson Anders Ahlquist

Bravida förvärvar Herberts Rör AB och tar genom förvärvet en starkare position i Bohuslän. Bolaget har 37 anställda och omsatte 2018 cirka 56 miljoner kronor.

Läs mer
Zeta


Datorsimulering hjälper kommuner att bygga bort översvämningar

166 kommuner i Sverige har drabbats av skyfall de senaste tio åren. Värst var...

Läs mer
Godkända Avlopp

NCC bygger nytt avloppsreningsverk i Åre kommun

<span class=\

NCC och Åre kommun ska i samverkan bygga ett nytt avloppsreningsverk i Bydalen i Åre...

Läs mer
Zinga

Instalco etablerar sig på ny marknad i Norge

Kåre Henning &Aring;sly, vd Moi Rör och Roger Aksnes, affärsområdesansvarig Instalco Norge.

Instalco fortsätter att växa i Norge genom förvärv av VS-företaget Moi...

Läs mer
BAGA
Bo Berghult, Jan-Olov Nilsson och Ann Elfström Broo glädjer sig över att tillhöra samma team.

Vattenkemister utökar tjänsteutbud

Norconsult har förvärvat Miljökemigruppen. I och med förvärvet utökar...

Läs mer
tolago
Optimerad hydralik. De två nya rör-böjarna och rörsystemet Sovent är de olika delarna i Geberit SuperTube teknologi, vilken gör att luftströmmen hålls obruten genom hela avloppssystemet.

Geberit SuperTube ökar kapaciteten i avloppssystemen

Nu lanserar Geberit SuperTube – en unik ny teknik för effektivare och smartare...

Läs mer
Safetyseal


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se