Facebook


Instagram

Hässleholms landsbygd behöver bara vänta 6 månader på fiberanslutning


2022-08-05

Bild: Open Infra

I november 2021 tilldelades Open Infra stödmedel för att nå de hushåll, fritidshus och företag som ligger långt ut på landsbygden och som ännu inte har en stabil fiberuppkoppling. Byggnation och leverans är redan igång på flera orter.


Försäljningen för stödmedelsområden startade officiellt i december 2021. Ett av PTS-kraven var att alla adresser som blivit stödmedelsberättigade skulle finnas sökbara för beställning senast sista december och det fanns de.

Fiberutbygganden i stödmedelsområdet Mejarp och Mölleröd, i Hässleholms kommun berör 70 hushåll på landsbygden från Gundrastorp, runt sjöarna Malmsjön och Skärsjön och mot Mölleröd och Stavshult går enligt plan. I februari hade vi försäljningsrepresentanter i området som informerade hur vi hade tänkt förlägga fiberkabeln.

Axel Haglund som ansvarade för områdets privatkundsbeställningar och Per Thomsen som ansvarar för markupplåtelseavtalen berättar att fler aktörer genom åren lovat fiber, men att inget blivit levererat.

– Så visst var de boende något "luttrade" på fiber till en början. Men det vände relativt snabbt och stämningen blev mycket god. Det gjorde att vi snabbt kunde gå över till den sista beredningen och sedan byggfasen, säger Axel Haglund.

Ungefär 34 kilometer fiberkabel kommer att vara nedgrävd när vi är klara, något som berör ungefär 106 privata markägare.

De flesta beställningarna gjordes i februari och mars 2022 och just nu pågår inbokning av installation av fiberboxar och tomtgrävning.

– Om planen håller beräknas driftsättning ske i augusti, då har det gått ca 5 till 6 månader från beställning till driftsättning, säger Amir Hassan som ansvarar för byggnadsfasen i området.


Källa: Open Infra

Skriv utHässleholms landsbygd behöver bara vänta 6 månader på fiberanslutning


I november 2021 tilldelades Open Infra stödmedel för att nå de hushåll, fritidshus och företag som ligger långt ut på landsbygden och som ännu inte har en...

Läs mer
Zinga

Eltel vinner upphandling gällande fiberarbeten för Borlänge Energi

Eltel har tecknat ett ramavtal avseende fortsatta fiberarbeten för Borlänge Energi....

Läs mer
Mttsweden

Kraftigt ökad elexport och en transportsektor i omvandling enligt ny prognos

Energianvändningen i transportsektorn går nedåt till följd av den ökade...

Läs mer
Vattenfall


Transtema och Telenor pionjärer inom miljövänlig fiberutbyggnad

Tessta Connect AS, ett helägt dotterbolag till Transtema Group AB, är pionjärer i...

Läs mer
Zugol 550


Skövde Energi lanserar ny lösning med batterilager för publik snabbladdning av elbilar

Tillsammans med Toveks Bil, Holmgrens Bil, Bravida och MVS lanserar nu Skövde Energi...

Läs mer


Mest lästa
gardenor
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se