Facebook


Instagram

Utsikt Bredband blir ny delägare i VÖKBY Bredband AB


2021-03-30

Onsdagen den 24 mars signerades avtalet som innebär att Utsikt Bredband går in som delägare i VÖKBY Bredband. I förgrunden Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken, samt Morgan Ljungberg, vd Utsikt Bredband. På skärmen bakom syns de andra parterna.
Bild: Tekniska verken i Linköping
Onsdagen den 24 mars signerades avtalet som innebär att Utsikt Bredband går in som delägare i VÖKBY Bredband. I förgrunden Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken, samt Morgan Ljungberg, vd Utsikt Bredband. På skärmen bakom syns de andra parterna.

VÖKBY Bredband kommer under 2021 möjliggöra ett större tjänsteutbud till sina kunder, när de får tillgång till ett öppet fibernät i samband med att Utsikt Bredband AB går in som delägare. Delägare efter affären är Utsikt Bredband samt SmåNet AB. SmåNet AB ägs av Vadstena kommun, Ödeshögs kommun, Boxholms kommun samt Ydre kommun.

Affären innebär att Utsikt Bredband AB går in som 40 procentig delägare till VÖKBY Bredband AB, och genom affären kommer VÖKBY’s kunder erbjudas samma utbud och innehåll som Utsikts kunder har idag.

– Att gå in som delägare i VÖKBY Bredband är ett led i vårt arbete att vara en digitaliseringsmotor i regionen. Vi kan bidra till såväl samordningsvinster som affärsutveckling inom de lokala fibernäten. Genom samverkansbolag blir det enklare för näten, oavsett storlek, att ha samma möjligheter att utveckla bredbandet i sin kommun, säger Morgan Ljungberg, vd för Utsikt Bredband.

Den lokala förankringen och kommunernas egen bestämmanderätt, samt ägandeskap och förvaltning över sin kommuns fibernät kommer att finnas kvar, men Utsikt Bredband möjliggör bland annat utökade tjänsteval för invånarna.

– Det är väldigt viktigt för oss att fortsätta vara lokala, där varje kommun har sina egna bredbandskunder. Samtidigt blir vårt erbjudande till kund mycket bättre än tidigare, och kan bidra till den digitala utvecklingen inom kommunerna, säger Jonni Harrius, styrelseordförande i VÖKBY Bredband.

Affären innebär inga stora förändringar för personalen inom VÖKBY Bredband. De cirka 15 medarbetarna kommer att arbeta på samma sätt som tidigare.

Ny vd för VÖKBY Bredband blir Sven Petersson, vd för Mjölby Kraftnät där han även framöver kommer att fortsätta som vd.

– Jag är glad över förtroendet som styrelsen har gett mig att få leda VÖKBY Bredband. Jag ser det som ett bra komplement till min roll i Mjölby Kraftnät, då båda bolagen arbetar med ledningsbunden infrastruktur. För mig personligen är det roligt att få nya utmaningar och kunna vidareutveckla de erfarenheter som jag byggt upp under mina 43 år i branschen. Jag ser både fram emot att fortsätta mitt arbete som vd i MKN och min roll som vd för VÖKBY Bredband, säger han.

Utsikt Bredband är ett helägt dotterbolag till Tekniska verken.


Källa: Tekniska verken i Linköping


Skriv utDe laddande skenorna laddar alla typer av elektriska fordon automatiskt vid såväl parkering som under körning. Bilden är ett montage.
De laddande skenorna laddar alla typer av elektriska fordon automatiskt vid såväl parkering som under körning. Bilden är ett montage.

Ny elvägsteknik testas i Helsingborgs Hamn inför och under H22 City Expo

Helsingborgs Hamn blir testbädd för en ny infrastruktur för elladdning. De laddande skenorna, som kan placeras direkt på asfalten, laddar alla typer av elektriska fordon...

Läs mer
Mttsweden
Göteborg ska få fler laddplatser.

Nu utökas antalet laddplatser i Göteborg

Fler och fler bilar som kommer ut i trafik har el som en alternativ drivkälla och är i...

Läs mer
Zinga


Unikt projekt för att snabba på elektrifieringen av kollektivtrafiken

Elektrifierade transporter spelar en viktig roll om Sverige ska kunna nå uppsatta miljö-...

Läs mer
Vattenfall


Omexom bygger ny regionnätsledning i Strömstad kommun

I entreprenaden ska 2700 meter havskabel förläggas, samt 10 000 meter schaktning och...

Läs mer
Zugol 550


Örnsköldsvik snabbast i länet på fiberutbyggnad

95 procent av hushållen i Örnsköldsviks kommun har möjlighet att koppla upp...

Läs mer


Mest lästa


Elpress 1HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se