Facebook


Instagram

Volvo Energy investerar i Connected Energy för verksamhet i andralivs-batterier


2022-06-21

Bild: Volvo Energy

Volvo Energy investerar i den brittiska specialisten på energilagring i batterier med ett andra liv, Connected Energy, för att ytterligare påskynda Volvokoncernens batteriverksamhet och hållbarhetsmöjligheter.


I sin målsättning att stödja och säkra en attraktiv och hållbar cirkulär affärsmodell för batterier, investerar Volvo Energy cirka 50 miljoner kronor för 10 procent i den Storbritannienbaserade specialisten på energilagring i batterier för ett andra liv, Connected Energy.

– Det finns en hel del outnyttjad potential i användning av batterier i ett andra liv. Denna framåtriktade investering syftar till att bistå uppskalningen av energilagringssystem byggda med återanvända batterier. Därigenom skapar vi ytterligare cirkulära affärsmöjligheter för den kommande upptrappningen av Volvokoncernens returer av batterier för användning i ett andra liv, säger Joachim Rosenberg, vd för Volvo Energy.

Han fortsätter:
– Tillsammans med Connected Energy kommer vi att minimera miljöpåverkan från de batterier som har drivit Volvokoncernens fordon. Genom att återanvända batterierna får vi ut det fulla värdet av dem – ur ett klimat-, miljö- och affärsperspektiv.

–Vi är oerhört nöjda med att få välkomna vår nya investerare Volvo Energy ombord, och ser fram emot att skapa en väg för att öka hållbarheten för både elfordon och nätansluten energilagring. Vårt samarbete kommer att göra det möjligt för oss att optimera potentialen för batteriåteranvändning och säkerställa att resurserna i batterierna används effektivt, säger Matthew Lumsden, vd för Connected Energy.


Källa: Volvo

Skriv utRegeringen ökar takten i bredbandsutbyggnaden

Regeringen ger Post- och telestyrelsen (PTS) i uppdrag att verka för att de tre miljarder som tillförs myndighetens stöd för bredbandsutbyggnad från 2023, främst ska...

Läs mer
Zinga


Volvo Energy investerar i Connected Energy för verksamhet i andralivs-batterier

Volvo Energy investerar i den brittiska specialisten på energilagring i batterier med ett...

Läs mer
Mttsweden

Svevia anlägger inför vindkraftpark på Stöllsäterberget

Svevia bygger 16 kilometer väg och anlägger marken när den nya vindkraftparken...

Läs mer
Vattenfall

Utbyggnad av kommunala bredbandsnät underlättas

Regeringen har lämnat ett förslag om undantag från den så kallade...

Läs mer
Zugol 550
Vinter, med en stor snöboll i centrum.

Ny konstbelysning i Norra Länken

Flux har nyligen levererat den egentillverkade armaturen Pole 80 focus för ett byte av den...

Läs mer


Mest lästa
gardenor
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se