Facebook


Instagram

Erbjuder koldioxidneutral flygfrakt över hela världen


2022-11-18

Det nya globala erbjudandet kompletterar DB Schenkers unika veckovisa charterlinje mellan Tyskland och Kina, som lanserades våren 2021.
Bild: DB Schenker
Det nya globala erbjudandet kompletterar DB Schenkers unika veckovisa charterlinje mellan Tyskland och Kina, som lanserades våren 2021.

DB Schenker utökar sina klimatvänliga logistiklösningar genom att öppna för grönare flygtransporter över hela världen. Nu kan nämligen kunderna välja flygbiobränslet SAF (Sustainable Aviation Fuel) för flygtransporter över hela världen – oavsett vilken typ av flygplan eller flygbolag som används.

Kunder som väljer att betala för SAF erhåller ett certifikat som visar exakt hur mycket CO2 man undvikit att släppa ut vid sin flygfrakt. Genom virtuell tilldelning av SAF kan man undvika upp till 100 procent av koldioxidutsläppen. Det nya globala erbjudandet kompletterar DB Schenkers unika veckovisa charterlinje mellan Tyskland och Kina, som lanserades våren 2021 och fortfarande är världens enda reguljära flygfrakt som helt körs på SAF.

– DB Schenkers satsning på SAF är historisk! Tyvärr står flygsektorn för en betydande del av transporternas utsläpp och denna satsning är ett viktigt steg på vägen till vårt mål, att bli helt klimatneutrala till år 2040, säger Hanna Melander, hållbarhetsansvarig på DB Schenker.


Minskar totala utsläppsmängden
Även om det SAF-bränsle kunden betalat för i praktiken kanske används under andra flygningar, skonas klimatet genom att den totala utsläppsmängden minskas. Det är detta som kallas för virtuell tillämpning eller massbalansprincipen och fungerar precis som grön el. SAF används på olika flygningar och minskar på så sätt den negativa påverkan på klimatet genom att de exakta koldioxidutsläppen från en flygning eller transport med konventionell fotogen undviks. Virtuell tillämpning kan även användas för utsläpp i tidigare led som härrör från produktion och transport av själva biobränslet.


Fler än 150 SAF-flygningar
Tillsammans med Lufthansa Cargo har DB Schenker utfört fler än 150 flygningar som sammantaget har besparat atmosfären över 40 000 ton CO2. Individuella SAF-avtal med andra flygbolag, till exempel ett nyligen genomfört köp av SAF-krediter hos Singapore Airlines, kommer också att fortgå SAF är ett bränsle som framställs av förnybara avfalls- och restråvaror, exempelvis frityrolja. Mängden koldioxid som frigörs vid förbränningen är samma mängd som tas upp under fotosyntesfasen i samband med tillverkningen av SAF-bränsle. DB Schenker använder enbart certifierat biobränsle fritt från palmolja.


Källa: DB Schenker

Tipsa en vän     Skriv utEva Wikman, Head of Airworthiness på GKN Aerospace framför en RM12-motor.
Eva Wikman, Head of Airworthiness på GKN Aerospace framför en RM12-motor.

Över 400 000 flygtimmar utan haveri – GKN Aerospace arbete bakom RM12:s framgångar

Hela flygbranschen genomsyras av höga säkerhetskrav och tydliga riktlinjer för att minimera risken att något går fel. Trots det sticker motorn RM12 i JAS 39 Gripen C/D ut...

Läs mer
Zinga


Eurowings utökar i Sverige - fler flyg från Landvetter

Tyska lågprisbolag Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och...

Läs mer
Vattenfall
Swedavia-medarbetare vid Umeå Airport.

Swedavia utses till ett av Europas ledande företag inom mångfald

För andra året i rad utnämns Swedavia till ett av de företag i Europa som...

Läs mer
Zugol 550
Lars (t.v.) och Sebastian Johansson satsar på gröna transporter och har investerat i sex nya biogaslatsbilar. Klimatklivet har varit en viktig del i investeringen.

Klimatklivet viktigt för åkeriernas omställning

Naturvårdsverkets investeringsstöd Klimatklivet är en viktig del i...

Läs mer
Det nya globala erbjudandet kompletterar DB Schenkers unika veckovisa charterlinje mellan Tyskland och Kina, som lanserades våren 2021.

Erbjuder koldioxidneutral flygfrakt över hela världen

DB Schenker utökar sina klimatvänliga logistiklösningar genom att öppna fö...

Läs mer


Rekordhögt halvårsresultat för Emirates Group

Emirates Group presenterar nu sitt halvårsresultat för räkenskapsåret...

Läs mer


Norwegian börjar flyga till Åre Östersund

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet i takt med efterfrågan. Lagom till jul...

Läs mer
Stockholm Arlanda Airport.

Korta väntetider trots högt tryck
på Swedavias flygplatser

Resetrycket vid Swedavias flygplatser var sammantaget fortsatt högt under oktober månad....

Läs mer


Stor efterfrågan på flygresor under höstlovet

I oktober hade Norwegian 1,9 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 86 procent. Oktober...

Läs mer


Mest lästa
gardenor

Extremeworks

HRC
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se