Facebook


Instagram

Ryanair expanderar vidare på Stockholm Arlanda – lanserar 13 nya vinterlinjer


2022-09-16

Bild: Daniel Asplund

Ryanair tillkännager sitt största svenska vinterutbud någonsin och fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden. Det irländska lågprisbolaget lanserar inför vintersäsongen tretton nya direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport. Sex av dem är helt nya linjer, varav hälften till helt nya destinationer inom Europa. Totalt har flygbolaget lanserat 44 nya direktlinjer från den nya basen på Arlanda sedan öppnandet för ett år sedan.

I samband med ettårsfirandet av Ryanairs etablering och basöppning på Stockholm Arlanda Airport, annonserar det irländska lågprisbolaget en fortsatt expansion och sin största svenska vintertidtabell någonsin. Flygbolaget lanserar tretton nya direktlinjer, varav sex linjer är helt nya på Arlanda inför vintersäsongen 2022. Initialt baserade Ryanair två flygplan och öppnade 23 direktlinjer.

Sedan öppningen har de placerat fyra flygplan på basen och hittills flugit runt 1,5 miljoner passagerare till och från Arlanda. Totalt har flygbolaget nu lanserat 44 nya Europalinjer, varav fem inrikeslinjer, till Göteborg Landvetter, Malmö, Luleå, Visby och Skellefteå. Närmare hälften av destinationerna är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud.

Ryanair har under året också expanderat på Göteborg Landvetter och återvänt till Malmö Airport med både inrikes- och utrikestrafik, viktigt för den regionala tillgängligheten.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Ryanairs fortsatta expansion på den svenska marknaden. Under det första året med verksamhet på Stockholm Arlanda Airport startade de nya 38 linjer, varav fem inrikes, och har blivit ett av Swedavias största och snabbast växande flygbolag. De nya linjerna som öppnar i vinter från Arlanda till spännande destinationer i Europa, är ett viktigt tillskott och komplement till flygplatsernas befintliga utbud, säger Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningsdirektör på Swedavia, och fortsätter:

– Närmare hälften av destinationerna de har lanserat är nya för Arlanda, vilket gör det möjligt för människor att träffa och besöka nära och kära, på ännu fler platser i Europa. Deras nätverk bidrar till förbättrad tillgänglighet både inom och utanför Sverige och direkta linjer är viktigt för regional tillväxt och besöksnäringen i hela Sverige. Vi har haft ett bra samarbete med Ryanair i många år och vi ser fram emot att utveckla det ytterligare framöver.

– Som Europas nr.1-flygbolag, är Ryanair nöjda att kunna tillkännage vårt största någonsin Vinterschema i Sverige, vilket erbjuder över 420 flygningar i veckan utdelat på 56 linjer, inklusive 15 nya Vinterlinjer till destinationer så som Birmingham, Malta, Pisa, Turin, Tuzla och Valencia, säger Jason McGuinness, Director of Commercial på Ryanair, och fortsätter:

– Vi är glada att fortsätta vårt samarbete med Swedavia, som har sett Stockholm-Arlandas flotta uppgraderas med två miljövänligare B737-8200 ‘Gamechanger’ plan, som håller 4 procent fler säten, 16 procent mindre bränsleanvändning och 40 procent minskat oljudsutsläpp. Detta stärker inte bara Ryanairs åtagande i landet, utan också vårt fortsättande ledande i miljövänlig flygtrafik som Europas grönaste, renaste flygbolag.


Källa: Swedavia

Skriv ut

Flygets återhämtning saktar in

Passagerartrafikens återhämtning efter pandemin mattas tillfälligt av under nästa år. Ett oroligt omvärldsläge och en förväntad lågkonjunktur...

Läs mer
Zinga


Saabs Digital Tower tas i drift
på Nato-flygbasen Geilenkirchen
i Tyskland

Det första digitala flygledartornet är nu i drift på Nato-flygbasen Geilenkirchen i...

Läs mer
Vattenfall
Heart Aerospace modellerar plan i full skala.

Elflyget gör Göteborg
ännu grönare

Heart Aerospace bygger upp en helt ny industri, expanderar kraftigt vid Säve flygplats och...

Läs mer
Zugol 550
Elna Heimdal Nilsson och Johan Bergström är två av forskarna som har stor nytta av nya Jetmotorlabbet.

Framtidens flygbränsle får eget labb

Nu är labbet som tar oss närmare framtidens bioflygbränsle invigt. Jetmotorlabbet...

Läs mer
Visionsbild ES-30.

Swedavia tar plats i Heart Aerospace industry advisory board

För att stödja elflygplanstillverkaren Heart Aerospace i utvecklingen av sitt första...

Läs mer


Saab får order på service och underhåll för Gripen C/D i Sydafrika

Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och...

Läs mer
En konstruktion i limträ formar stommen i den nya verandan i den nya Marknadsplatsen på Terminal 5.

Arlandas nya veranda tar form

Förberedelserna för den nya Marknadsplatsen på Stockholm Arlanda Airport är i...

Läs mer
Heart ES-30 aircraft.

Saab ingår samarbete med elflygföretaget Heart Aerospace

Saab kommer att gå in som minoritetsägare i det svenska elflygföretaget Heart...

Läs mer
Heart Aerospaces nya anläggning Northern Runway.<br />Bild: Castellum / Heart Aerospace / Nils Andréasson arkitektkontor

Jättesatsning på elflygplan i Göteborg

Snabbväxande Heart Aerospace storsatsar på att tillverka batteridrivna flygplan i Gö...

Läs mer


Mest lästa
gardenor
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se