Järnvägsföretag till Nässjö


2014-11-18

 Fr v arbetschef Jimmy Perneland samt driftsdirektör Jörgen Grelson vid RAVN Bane AB.
Bild: Nässjö Näringsliv AB
 Fr v arbetschef Jimmy Perneland samt driftsdirektör Jörgen Grelson vid RAVN Bane AB.

Ännu ett järnvägsföretag etablerar sig i Nässjö. –Vi valde Nässjö för här finns kompetens och goda samarbetspartners, säger driftsdirektröen Jörgen Grelsson vid danska RAVN BANE AB. Han tror att företaget kan ha 50 anställda inom ett par år. Företaget ser ljust på framtiden.


–Vi vet ju att trafikmängden ökar hela tiden på järnväg, samtidigt som underhållet varit bristfälligt. Det finns mycket goda skäl att vara optimist när man är i den här branschen. Betydande belopp är ju redan ”öronmärkta” för järnvägens utveckling.

Inom RAVN Bane AB finns signal-, kontaktlednings- och bantekniker liksom maskinoperatörer och lokförare. Företaget, som startade så sent som 2009 i Danmark, befinner sig i stark tillväxt. Man är den näst störste aktören i Danmark.

Jörgen Grelsson håller tror att man kommer att vara upp emot 50 anställda inom en tvåårsperiod i den svenska verksamheten.

Man är redan i gång med arbeten i södra Sverige som utförs med dansk personal. Men svenska medarbetare kommer att rekryteras undan för undan.

Den svenska företagsledningen har tillsammans mer än 60 års branscherfarenhet.

Deras kontaktnät i branschen är imponerande.

-Satsningen i Nässjö känns väldigt stimulerande. Redan nu har vi samarbete med ett halvdussin nässjöbaserade företag. Det kunde inte ha börjat bättre, summerar Jörgen Grelsson.

Källa: Nässjö Näringsliv AB