Svensk Sjöfarts VD invald i Regeringens godstransportråd


2018-08-24

Bild: Svensk Sjöfart

Sammansättningen av Regeringens godstransportråd har presenterats och invald i rådet är Svensk Sjöfarts VD Rikard Engström. Gruppen har till uppgift att bidra till arbetet för effektiva, kapacitetsstarka och hållbara godstransporter och genomförandet av godstransportstrategin. För att stödja rådets arbete kommer ett kansli att inrättas på Trafikverket.

– Genom godstransportrådet hoppas jag att samarbetet mellan trafikslagen stärks så att vi får effektiva och konkurrenskraftiga transporter inom, och till och från, Sverige. Vi har länge efterfrågat ökad samverkan mellan myndigheter, industri och politik och det är därför glädjande att rådet nu tillsätts. Jag kommer lyfta vikten av att hela transportsystemet hänger ihop och fungerar samt att sjöfartens potential används till fullo. Idag transporteras nästan alla varor till och från Sverige i en kedja av sjöfart, medan sjöfartens andel av inrikes godstransporterna är förhållandevis små. Genom förbättrade villkor för sjöfarten kan detta förändras, säger Rikard Engström, VD, Svensk Sjöfart.

– För oss är det också viktigt att de miljö- och klimatsmarta alternativen gynnas och att proaktiva företagare, och i vår bransch dessutom ofta familjeföretagare, som investerar i klimat och miljö kan fortsätta driva på utvecklingen, säger Rikard Engström.

Följande personer har blivit utsedda att vara ledamöter i det nationella godstransportrådet:




Källa: Svensk Sjöfart