Nytt digitalt verktyg hjälper redare till bättre torrdockningseffektivitet


2019-05-28

Bild: AkzoNobel

Nu kan rederier skaffa sig bättre kontroll över sina torrdockningskostnader tack vare DryDoQ Insights – ett nytt, smart digitalt verktyg utvecklat av AkzoNobel.

Verktyget ger en precis prognosrapport om fartygets skrov utan behov av okulär besiktning. DryDoQ analyserar data med en unik förmåga att skapa en helhetsbild av rost och skrovpåväxt, vilket ger förbättrad underhållsplanering och ökad effektivitet.

Tekniken har lanserats som MVP (minimal viable product) till ett av världens största rederier, som ska testa den och ge kontinuerlig återkoppling så att ytterligare utveckling och förbättringar kan ske. Parallellt är systemet även tillgängligt för en bredare marknad.

– Som leverantörer av förstklassiga lösningar och tjänster till sjöfartsindustrin söker vi ständigt möjligheter att ge våra kunder konkurrensfördelar, säger Michael Hindmarsh, AkzoNobel Incubator Lead i Storbritannien. Med DryDoQ Insights kan redare fatta mer välgrundade beslut om kommande torrdockningsbehov, vilket ger dem bättre kontroll över sina underhållskostnader.

Massimo Rubesa, ytbehandlings- och materialspecialist på Stolt Tankers Shipowning, tillägger:
– Vårt företag ser värdet i att utforska de senaste innovationerna inom produkter och tjänster som förbättrar fartygens effektivitet, och vi är därför glada att vara del av utvecklingen av DryDoQ Insights. Vi ser fram emot att utveckla verktyget ytterligare, och det har potential att ge branschen stora fördelar.

Det nya verktyget gör sina prognoser baserat på företagens konfidentiella uppgifter kombinerat med ett stort antal data från externa källor. Det ringar in specifika fokusområden, baserat på bland annat fartygstyp, trafikmönster och tidigare torrdockningsåtgärder.



Källa: AkzoNobel