Eltel och LFV ingår avsiktsförklaring


2019-06-27

Eltel och Luftfartsverket, LFV, har ingått en avsiktsförklaring om att Eltel ska överlåta affärsområdet Aviation & Security till LFV. I avsiktsförklaringen åtar sig båda parterna att verka för att slutligt avtal tecknas senast under första kvartalet 2020.

LFV har utifrån sin sourcingstrategi, det återupptagna totalförsvaret, omvärldsförändringar samt den nya säkerhetsskyddslagens förutsättningar bedömt att verksamheten, som idag drivs av Eltel, bör bedrivas i LFVs egen regi.

– Eftersom LFV är Eltels största kund inom affärsområdet Aviation & Security är en överlåtelse av hela affärsområdet den bästa och mest effektiva lösningen för alla involverade, inklusive medarbetare, kunder och andra intressenter, säger Casimir Lindholm, VD och koncernchef för Eltel.

Det slutliga avtalet villkoras av godkännande av respektive parts styrelse, Konkurrensverket samt Regeringen. I och med att avsiktsförklaringen har tecknats kommer LFV att genomföra en sedvanlig undersökning, due diligence, av verksamheten.



Källa: Eltel