Ryanair satsar vidare på Landvetter med ny direktlinje till Bosnien


2020-09-09

Ryanair plan på Göteborg Landvetter Airport.
Bild: Swedavia
Ryanair plan på Göteborg Landvetter Airport.

Det irländska lågprisbolaget Ryanair utvecklar destinationsutbudet på Göteborg Landvetter Airport och lanserar en ny direktlinje till Banja Luka, den andra största staden i Bosnien-Hercegovina.

Ryanair återkom till Landvetter efter sitt uppehåll under covid-19 pandemin den 1 juli och har hittills återupptagit trafiken till 15 destinationer. Den 25 oktober öppnar de en helt ny direktlinje till Banja Luka, den näst största staden i Bosnien-Hercegovina efter huvudstaden Sarajevo.

Västsverige har en stor andel invånare med rötter i Balkanregionen och Bosnien specifikt. När världen öppnar upp finns en längtan efter att träffa släkt och vänner.

– Det är oerhört glädjande att Ryanair väljer att satsa vidare på Landvetter med en ny direktlinje till Bosnien-Hercegovina och under en utmanande tid ser nya möjligheter på denna marknad, säger Anna Strömwall, Flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Flygplats.

Allt fler flygbolag är nu tillbaka på Swedavias tio flygplatser och trafiken har ökat successivt framförallt till europeiska destinationer i takt med att länder lättat på sina reserestriktioner. Under hösten väntas ytterligare flygbolag återta sina flyglinjer.

– Betydligt färre flygresor jämfört med före pandemin är att vänta en tid framöver men vi ser med tillförsikt fram emot att få tillbaka ännu mer flygtrafik och resenärer på våra flygplatser när situationen har stabiliserats i världen, fortsätter Anna Strömwall.
– Hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet och utöver Folkhälsomyndighetens rekommendationer följer vi ett internationellt regelverk inom flygbranschen och har infört krav på munskydd och andra omfattande smittskyddsåtgärder för att skapa en trygg miljö för resenärer såväl som medarbetare på alla våra flygplatser.

Trafikstart för den nya linjen är den 25 oktober som en del av vinter 2020 programmet och Ryanair kommer att trafikera sträckan Göteborg Landvetter (GOT) – Banja Luka (BNX) 2 gånger i veckan med en Boeing 737–800. Flygbolaget är ensamma på sträckan.

För aktuell flygtrafik från Swedavias flygplatser och mer information om de trygghetsskapande åtgärder som vidtas för att förhindra smittspridning hänvisar vi till swedavia.se. Som resenär är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring UD:s reserekommendationer.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.



Källa: Swedavia