Världens största roro-fartyg anlöper Gothenburg RoRo Terminal


2021-02-18

M/S Humbria Seaways anlöper Gothenburg RoRo Terminal 17 februari.
Bild: Gothenburg RoRo Terminal
M/S Humbria Seaways anlöper Gothenburg RoRo Terminal 17 februari.

Under tidig morgon 17 februari anlöpte ytterligare ett av världens största roro-fartyg Gothenburg RoRo Terminal. Fartyget M/S Humbria Seaways, som ägs av danska rederiet DFDS, är 235 meter långt och 35 meter brett med en kapacitet att lasta 445 trailer.

– Det är mycket glädjande att ett av världens största roro-fartyg anlöper vår terminal, det tyder på vår och hela Göteborgs hamns betydelse i den svenska industrikedjan, säger Maria Franksen VD på Gothenburg RoRo Terminal.

Humbria kommer att trafikera sträckan Göteborg – Ghent. Första anlöpet är den 17 februari och därefter anlöper hon Göteborg varje måndag och torsdag. I och med anlöpet görs en del ändringar på terminalen för att anpassa produktionen efter den effektivaste lösningen.

Humbrias systerfartyg, DFDS senaste tillskott i roro-flottan, fartyg Flandria trafikerar sedan i höstas terminalen. Gothenburg RoRo Terminal fick även under vecka 5 in ett, för terminalen, nytt fartyg Ark Germania.

– Vår terminal tar regelbundet emot bland de största roro-fartygen i världen. Vi har kapacitet, effektivitet och hög professionalism i våra medarbetare, vilket krävs för att genomföra lyckade anlöp, gång på gång, säger Maria. Hon fortsätter,

– Gothenburg RoRo Terminal arbetar aktivt för att bli en ledande roro-specialist, skapa hållbarhet samt bidra till utvecklingen i hamnen, avslutar Maria.


Källa: Gothenburg RoRo Terminal