Italiensk terminal ökar produktiviteten och minskar miljöpåverkan med Konecranes Gottwald-hamnkran


2021-04-01

Bild: Konecrane

SERMI, en hamnterminaloperatör i hamnen i Pozzallo på Sicilien, har beställt en ekoeffektiv mobil Konecranes Gottwald Model 6-hamnkran för att förbättra sin kapacitet inom hantering av containrar, allmän last och bulklast. Ordern bokades under första kvartalet 2021 och understryker Konecranes engagemang för att hjälpa kunder och branscher att växa och utvecklas så att de kan bedriva sin verksamhet på ett mer effektivt, hållbart och säkert sätt.

SERMI har beslutat att utöka sin flotta av mobila hamnkranar vid sin anläggning i den stora Medelhavshamnen Pozzallo, som hanterar containrar som skeppas över hela världen. SERMI beställde en Konecranes Gottwald Model 6-kran, vilket ökar hanteringsprestandan och minskar operatörens koldioxidavtryck tack vare kranens dieselelektriska drift somtar terminalens effektivitet till en ny nivå. Kranen kommer att levereras i maj 2021.

– Under många år har vi levererat de bästa tjänsterna i branschen till våra kunder, som omfattar ett antal stora lokala rederier. Vår nya mobila Konecranes Gottwald-hamnkran hjälper oss att fortsätta uppfylla det växande behovet inom containertrafik världen över med högsta kvalitet och på ett mer hållbart sätt, säger Vincenzo Venniro, ägare och vd för SERMI. 

– Den avancerade elektriska driften i våra kranar och deras höga prestanda passar perfekt för SERMI:s behov av produktivitet och hållbarhet. Avtalet bygger ett flerårigt gott samarbete och vi ser fram emot att fortsätta på den inslagna vägen i framtiden, säger Gino Gherri, Regional Sales Manager, Konecranes Hamnlösningar.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.


Källa: Konecrane