Tallink Silja lanserar sommarkryssningar till Österlen och Gotland


2021-05-05

Bild: Marko Stampehl

Sommaren närmar sig med stormsteg och det står klart att den inte heller detta år blir som vanligt. För att möta efterfrågan på resor i närområdet släpper Tallink Silja idag sommarens kryssningar och lanserar samtidigt årets nyhet: Ystad och Visby i kombination.

– Fortsatt osäkerhet kring reserestriktioner och det faktum att olika länder har olika stor smittspridning och kommit olika långt i sin vaccinering av befolkningen gör att intresset för upplevelser inom Sverige ökar stadigt. Det vill vi ta fasta på med vårt unika koncept där hela resan är en upplevelse. I år är vi speciellt glada över att som första svenska kryssningsbolag kunna erbjuda våra kunder att kryssa till pittoreska pärlan Ystad med sin medeltida stadskärna och fantastiska stränder. Österlen och Gotland - två av Sveriges mest älskade sommardestinationer - är en svårslagen kombination, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja. 

– Att Tallink Silja väljer att besöka oss i Ystad med Silja Symphony, som det största passagerarfartyget någonsin, känns fantastiskt roligt. Det är möjligt tack vare hamnens investering i två nya stora färjelägen. Vi ser fram emot att välkomna alla gäster och vårt lokala näringsliv står redo med allt som Ystad och Österlen har att erbjuda, från Wallander till Ales Stenar, säger Björn Boström, vd för Ystad Hamn.

Tillsammans med branschorganisationen Svensk Sjöfart har Tallink Silja antagit en lång rad åtgärder för säkra resor under pandemin, och hösten 2020 prisades bolaget för hanteringen av covid-19 ombord på fartygen i Swedish Brand Award.

– Pandemin är inte över, men vi har otroligt väl inarbetade rutiner för minskad smittspridning som vi känner oss trygga med. Dessutom håller vaccineringen i Sverige en god fart. Innan vi kastar loss för vår premiärtur i sommar kommer en stor del av Sveriges befolkning att ha vaccinerats, och suget efter att komma ut och uppleva saker tillsammans med nära och kära kommer att vara stort. Att kunna erbjuda trygga resor inom Sverige för att möta detta behov är vår högsta prioritet, säger Ats Joorits. 

– Vi är mycket glada över att Tallink Silja i sommar åter väljer Visby som destination. Fjolårets besök bidrog oerhört mycket till det lokala näringslivet och vi är tacksamma för att det fina samarbetet som påbörjades då intensifieras och fortsätter nu, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby centrum.

– Tillsammans med Region Gotland och Gotlands Förenade Besöksnäring gör vi Visby och Gotland till en trygg och säker destination i sommar. Våra butiker har möjlighet att lägga delar av sin verksamhet utomhus, vi har utökat antalet uteserveringsplatser och våra världskända Covid-riddare och utbildade sommarvärdar kommer finnas på plats för allas trygghet. Detta tillsammans med en fortsatt hög vaccinationstakt och alla de åtgärder som Tallink Silja vidtar ombord, gör att jag med tillförsikt ser fram emot att få välkomna våra gemensamma gäster till ön i sommar, säger Magnus Olsson.

De tretton sommarkryssningarna Stockholm - Visby samt Stockholm – Ystad – Visby, via Mariehamn på Åland, kommer att äga rum enligt följande:
• Visby, två nätter ombord, en dag i Visby: 2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28 och 30 juli
• Visby, tre nätter ombord, två dagar i Visby: 4 och 18 juli
• Ystad och Visby, tre nätter ombord, en dag i Ystad och en dag i Visby, 11 och 25 juli

Biljettförsäljningen startar idag tisdag 4 maj.


Källa: AS Tallink Grupp