Flygbolaget BRA återvänder till Kalmar Öland Airport


2021-07-01

Bild: Kalmar Öland Airport

Tisdag den 29 juni återupptar flygbolaget BRA sina flygningar mellan Kalmar och Bromma – Stockholms cityflygplats.
– Det känns fantastiskt roligt att kunna återvända till Kalmar och hälsa våra kunder välkomna ombord igen, säger BRAs nya VD Ulrika Matsgård

BRA återstartade sin flygtrafik den 12 maj efter tretton månader utan reguljärtrafik. Responsen blev över all förväntan och flighterna bokades på snabbt. Nu återvänder flygbolaget till Kalmar med start 29 juni. Under sommaren trafikeras flygplatsen tisdag, onsdag och söndag.

– Det är med stor glädje som vi ser att trafiken återvänder till Kalmar. Bromma flygplats är oerhört viktig för Kalmarregionens tillgänglighet till  Stockholm och  övriga Sverige och vi vet att BRA har många lojala resenärer här, som liksom vi väntat på att få hälsa dem varmt välkomna åter, säger Ronny Lindberg, VD Kalmar Öland Airport.

Från och med 30 augusti utökas tidtabellen till dagliga avgångar förutom under helgerna. Från den 13 september utökas tidtabellen ytterligare till flera dagliga avgångar.   

– Vi är så glada över att vi är i tillbaka i luften och vi är jättenöjda med starten. Bokningsläget är långt över förväntan och mottagandet har varit väldigt positivt från våra kunder. Det är kul att många vill resa med oss igen, säger Hans Johansson Försäljnings- och Marknadschef på flygbolaget BRA.

Flygningarna görs med ett ungt och modernt propellerflygplan (ATR 72-600) som är världens klimateffektivaste regionalflygplan. Kunderna erbjuds att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom fullt klimatkompenserade. BRA har som målsättning att vara det första fossilfria flygbolaget i världen senast år 2030, att öka biobränsleanvändningen och att vara det första kommersiella flygbolag som flyger elflygplan i Sverige.



Källa: Kalmar Öland Airport