Sista minuten-biljetter är tillbaka på SJ för studenter, ungdomar och pensionärer


2021-09-06

Bild: SJ

Nu är det återigen möjligt för studenter, ungdomar och pensionärer att boka sista minuten-biljetter på SJ. Sista minuten kan köpas kort tid innan avgång och har ett lägre pris än ordinarie biljetter.

Under pandemin har det inte funnits några sista minuten-biljetter, men nu öppnas igen möjligheten att resa lite billigare för studenter, ungdomar och pensionärer. Sista minuten finns på alla linjer måndagar till torsdagar, men antalet kan variera per avgång. Biljettpriset för sista minuten varierar som för vanliga biljetter. Lägsta frånpris på SJs snabbtåg i 2 klass är 166 kronor med en sista minuten-biljett.

Sista minuten kan köpas tidigast 24 timmar innan avgång. Resenären behöver ange att den är student, ungdom eller pensionär för att de röda sista minuten-priserna ska visas.

Sista minuten-biljetter är inte ombokningsbara eller återbetalningsbara. Det går inte heller att byta namn på biljetten för att föra över den till någon annan.

Två knep för att hitta en sista minuten-biljetter med riktigt bra pris är att boka dem så fort de blir tillgängliga och att välja avgångar då resandet är lägre, till exempel mitt på dagen eller sent på kvällen.


Källa: SJ