Nya Svea WXS 2,85 Trafikbarriär


2021-09-17

Bild: Torbjörn Bergkvist

Svea WXS 2,85 är Ramuddens nya säkra flexibla trafikbarriär med ökat fokus på säkerhet och hållbarhet. Svea ingår i ett säkert och intelligent produktsystem (IPS) för temporär användning och är primärt avsedd som längsgående skydd. Stort fokus har lagts på snabbt och säkert montage, korta uppställningslängder och eliminering av förankringsbehov. Barriären är även krocktestad enligt standard SS-EN 1317-2 i kapacitetsklass T2 och T3. Namnet Svea är en förkortning av Safe - Versatile - Engineered - Advanced.

– Vi har under flera år haft funderingar och tankar om att utveckla en egen barriär. Den största anledningen var att de barriärer som fanns på marknaden alla hade olika för- och nackdelar när det handlade om testad och godkänd längd, arbetsbredder, utmaningar vid lastning och lossning, antal mängd barriär vid transport, sammanlänkning och/eller spikning vid montage och arbetsmiljöförhållande, berättar Peter Gustafsson, COO Ramudden, och fortsätter:

– Så hösten 2018 beslutade vi att tillsammans med Worxsafe arbeta fram en barriär som innehåller så många av de bästa egenskaper som möjligt för att möta de krav och önskemål som vi själva har och som även beställare och kunder framfört till oss.
Nu tre år senare kan vi med stolthet visa upp och erbjuda Svea till våra kunder, beställare, trafikanter och medarbetare. Allt för att vi ska kunna få en säkrare och tryggare miljö för de som arbetar ute på vägen men även för dem som passerar förbi.


Produktfakta Svea WXS 2,85: 

Kapacitetsklass: T2

Kapacitetsklass: T3

Arbetsbredd: W2 (0,8 m.)

Arbetsbredd: W3 (1 m.)

Min installationslängd: 22,8 m.

Min installationslängd: 28,5 m.
Källa: Ramudden