Tidigt släpp av MTRX julresor för att möta den starka efterfrågan


2021-10-11

Bild: Jana Eriksson

MTRX har under hela september sett en stark efterfrågan och när restriktionerna släpptes 29 september ökade den ytterligare. För alla resenärer som redan nu vill boka sina julresor släpper därför bolaget sina biljetter för resor fram sista februari.

Inför årets julrusch står MTRX mer rustade än någonsin med fler avgångar under populära resdagar. Dessutom adderar man efter nyår Falköping, Flemingsberg och Katrineholm, tre efterfrågade destinationer på sträckan Stockholm - Göteborg.

– Vi kan konstatera att tåg verkligen blivit det nya normala och vi ser en stark efterfrågan bland våra kunder. Därför släpper vi julens resor redan nu. Våra resenärer har redan hittat tillbaka både på affärs- och privatsidan och vi tror att julen i år kommer vara en mycket stark reseperiod. Många har upptäckt hur smidigt och bekvämt det är att resa med oss och vi ser fram emot att fortsätta erbjuda våra kunder resor av högsta klass. Trygghet och säkerhet är vår främsta prioritet och vi kommer fortsatt arbeta för att miljön ombord ska hålla högsta kvalitet och att det ska kännas tryggt att resa med oss, säger Joakim Sundh, VD på MTRX.


Bäst i branschen
Sedan starten 2015 har MTRX haft som ambition att visa att det går att bedriva tågverksamhet på ett sätt som är nytt för branschen. Med ett tydligt fokus på att leverera säkra resor, låga priser och punktliga tåg i kombination med ett tydligt kundfokus har MTRX fem år i rad blivit utsedda till Sveriges bästa tågbolag enligt Svenskt Kvalitetsindex.

Därtill har MTRX fyra år i rad bevisat att de är punktligast* på sträckan mellan Stockholm och Göteborg. Fram till och med augusti i år har bolaget uppnått en punktlighet om 90 procent.

– Att MTRX konsekvent är den punktligaste aktören på sträckan är något som tydligt uppskattas av både privat- och affärsresenärer i våra kundundersökningar. Punktlighetsarbetet står högt på agendan hos oss liksom att alltid ge våra kunder den bästa tänkbara servicen på vår resa att vara det mest omtyckta resebolaget, avslutar Joakim Sundh, VD på MTRX.


*Siffror i sammanställningen är hämtade från Trafikverket och Flightstats.com. Jämförelsen gäller MTRX, SJs snabbtåg, FlixTrain samt flygbolaget SAS.


Källa: MTRX