Tallink Grupp chartrar ut ytterligare ett fartyg för boende under COP26


2021-10-12

Romantika
Bild: Tallink
Romantika

Tallink Grupp har tecknat ett nytt charteravtal för sitt lettiskflaggade kryssningsfartyg Romantika, för att tillhandahålla boende vid FN:s 26:e klimatkonferens (COP26) som äger rum i Glasgow, Skottland den 31 oktober - 12 november. För bara några veckor sedan kommunicerades att ett charteravtal undertecknats för kryssningsfartyget Silja Europa, som normalt sett trafikerar linjen Tallinn-Helsingfors, för att tillhandahålla boende under samma konferens.

Romantika har chartrats under perioden 15 oktober - 15 november 2021 och kommer att erbjuda boende och cateringtjänster. Fartyget har chartrats via specialistföretaget Landry & Kling Global Cruise Services med full teknik- och servicepersonal från Tallink Grupp under hela chartertiden.

– Denna charterförfrågan kom vid en mycket lämplig tidpunkt, eftersom Romantika precis avslutat sin trafik i Medelhavsområdet mellan Marocko och Frankrike som en del av ett tidigare charteravtal. Fartyget var på väg tillbaka till Tallinn och var beräknat att anlända 13 oktober, säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene i en kommentar.

– Det är ett oerhört gott betyg för våra fartyg och, ännu viktigare, för vår besättning och landpersonal att vi kan säkra avtal för så här högprofilerade och viktiga internationella evenemang. Vi är stolta över att på detta sätt kunna bidra till ett framgångsrikt genomförande av en så viktig global händelse som COP26, säger Paavo Nõgene.

Romantika beräknas anlända till Glasgow den 12 oktober och vara åter i Tallinn den 18 november. Fartyget har trafikerat linjen Tanger Med (Marocko) - Séte (Frankrike) sedan början av juli i år. Innan covid-19-pandemin trafikerade Romantika linjen Riga-Stockholm, denna linje har dock varit pausad sedan mars 2020 på grund av inresebegränsningar till Lettland till följd av pandemin.


Källa: Tallink