Inga spårvagnar mellan Svingeln och Centralstationen


2021-10-19

Bild: Trafik Göteborg

Den 23 oktober-1 november går inga spårvagnar mellan Svingeln och Centralstationen. Resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik och får räkna med längre restid.

Under perioden 23 oktober-1 november utförs spårarbete på Stampgatan i höjd med hållplats Ullevi Norra och all spårvagnstrafik via hållplatsen ställs in. Därmed går inga spårvagnar mellan Svingeln och Centralstationen och resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik.


Ändrade körvägar
Spårvagnslinjerna som vanligtvis trafikerar Ullevi Norra får ändrade körvägar. Dels stärks trafiken upp med ytterligare en linje mellan Redbergsplatsen – Olskrokstorget – Centralstationen för att ge fler resmöjligheter. Dels delas linjer upp i två – antingen kör de mellan Svingeln och de östra stadsdelarna eller mellan Centralstationen och de västra stadsdelarna. Resenärer uppmanas att alltid söka sin resa i appen Västtrafik To Go.

Som resenär får man räkna med ett extra byte och längre restid. Därför är det bra om man har några minuter tillgodo. Eller så är man en av de som kan gå eller cykla kortare sträckor. I appen Västtrafik To Go kan man se hur många steg det är mellan hållplatser eller hur lång tid en resa med cykel tar jämfört med en resa i kollektivtrafiken.


Källa: Trafik Göteborg