Nästa steg i omställningen av Skövde flygplats


2022-01-21

Beslutet att ställa om marken där Skövde flygplats idag ligger till verksamhetsmark fattades i september 2021 av kommunfullmäktige i Skövde. Beslutet innebar bland annat att detaljplanen måste ändras och det arbetet pågår just nu. Samrådet startade igår, den 19 januari.

– När vi tar fram en ny detaljplan genomför vi ett så kallat samråd, säger Magnus Blombergsson, planchef i Skövde kommun. Samråd är till för att alla ska få ställa frågor och ge kommentarer om förslaget till detaljplan.

En detaljplan tas fram för att pröva om ett område är lämpligt för bland annat bebyggelse. Det gäller både om det ska byggas nytt och om något ska skyddas – som naturvärden. I fallet med Skövde flygplats (Locketorp är det formella namnet) så handlar det om att områdets detaljplan ska göras om i enlighet med det beslut som fattades i kommunfullmäktige, för storskalig verksamhet.

– Ett samråd ger alla tillfälle att fråga om och kommentera själva planförslaget. Svaren används för att förbättra förslaget, som sedan ställs ut offentligt en andra gång, säger Magnus Blombergsson. Några utredningar är av naturliga skäl inte klara utan kommer med till nästa offentliga utställning. Vårens ankomst styr nämligen hur fåglar och grodor beter sig i skogen på planområdet.


Källa: Skövde kommun