Kända redskapsmärken samlas under gemensamt namn


2022-03-02

Från första mars ingår Götene, Siljum och Ufo i det nya gemensamma bolaget Fronteq och blir en av Sveriges ledande redskapstillverkare för grävmaskiner och hjullastare.
Bild: Fronteq
Från första mars ingår Götene, Siljum och Ufo i det nya gemensamma bolaget Fronteq och blir en av Sveriges ledande redskapstillverkare för grävmaskiner och hjullastare.

Redskapstillverkarna Götene, Ufo och Siljum fortsätter storsatsningen på marknaden. Från och med första mars samlas de tre kända svenska varumärkena i det nya gemensamma bolaget Fronteq.

– Det känns jättebra, vi fortsätter utvecklingen med full kraft och tillsammans står vi väldigt starka. I det nya bolaget Fronteq får vi en gemensam organisation för alla våra produkter och varumärken. Samtidigt blir vi en av Sveriges större leverantörer av redskap till grävmaskiner och hjullastare, säger Birgitta Boström, VD för Fronteq samt tidigare VD och koncernchef för Götene Ufo och Siljum Mekan.


Växer vidare tillsammans
Redan för några år sedan togs det första steget i utvecklingen då Götene Ufo AB och Siljum Mekan AB samlades i samma koncern. Nu fortsätter konsolideringen då båda bolagen och deras varumärken förenas i Fronteq.

– Alla våra produktvarumärken är kända och omtyckta och de kommer att leva kvar precis som tidigare, de kommer inte att försvinna. Skillnaden är att vi under gemensam flagg kan växla upp tempot, utvecklas tillsammans och växa vidare på fler marknader. Vi gör det i ett gemensamt bolag och med ett nytt namn i stället för att vi är olika verksamheter, fortsätter Birgitta Boström.


Teknik, kvalitet och mänsklighet
Det finns en tydlig tanke bakom det nya namnet Fronteq.

– Namnet är lite finurligt och det förklarar på ett enkelt sätt att våra produkter är redskap som sitter längst fram, i fronten på maskinerna. Fronteq visar även att vi arbetar med teknik, är i utvecklingens framkant och att vi kombinerar kvalitet och känsla. Hos oss är det både hjärta och hjärna som förenas, förklarar Birgitta.

Nya Fronteq har höga ambitioner och ser framåt.

– Götene, Ufo och Siljum är tre av Sveriges mest kända och omtyckta redskapsvarumärken som ska leva vidare. Med Fronteq lägger vi en stadig grund för att bolaget ska kunna växa och öka marknadsandelarna i Sverige och internationellt. Det finns en hög efterfrågan av våra produkter och genom att samla våra administrativa resurser och vår gemensamma produktionskapacitet hoppas vi kunna stärka vår marknadsposition framöver. Ett gemensamt samlingsnamn ger oss också utrymme att lättare addera ytterligare varumärken framöver, säger Michael Fransson, styrelseordförande för Fronteq.

Fronteq har kontor i Umeå, Bygdsiljum och Götene samt tillverkning i Götene och Bygdsiljum. Antalet medarbetare är 68 st och omsättningen cirka 135 miljoner kronor.


Källa: Fronteq