NeoFlow förlänger rörsystemets livslängd med jämt tryck


2022-04-01

<span>Jan &Aring;ngman från Georg Fischer med NeoFlow i handen. Tack vare den kompakta och lätta konstruktionen av polymer är NeoFlow upp till nio gånger lättare och fem gånger mer kompakt än en standardventil av metall.</span>
Bild: Elmia
Jan Ångman från Georg Fischer med NeoFlow i handen. Tack vare den kompakta och lätta konstruktionen av polymer är NeoFlow upp till nio gånger lättare och fem gånger mer kompakt än en standardventil av metall.

Läckage. Det var den stora snackisen hos Georg Fischer på VA-mässan. Framför allt hur kommunerna ska hinna med att renovera sina gamla rörsystem. Lösningen från Georg Fischer är tryckhållningsventilen NeoFlow som minskar risken för läckage och rörbrott.

Det är inte särskilt bra med varierat tryck i rörsystemet. Något som lätt kan uppstå på grund av ökad efterfrågan på vatten under vissa tidpunkter på dygnet. Nyheten NeoFlow – som är framtagen i samarbete med Oxford University – skyddar VA-nätet från övertryck och minskar samtidigt risken för läckage och rörbrott.

– Vi har pratat läckage med många kommuner under VA-mässan och de hinner inte med att renovera sina rörsystem. Då är det bra att begränsa trycket i ledningarna, vilket förlänger livslängden på rörsystemet och minskar redan uppkomna läckage. Med NeoFlow får du dessutom ett kontinuerligt tryck oavsett hur efterfrågan ser ut, säger Jan Ångman, försäljningschef Industri/VA på Georg Fischer i Sverige.


Källa: Elmia