TUI och Jettime i stort charteravtal


2022-04-19

TUI och det danska flygbolaget Jettime har skrivit under ett charteravtal, vilket innebär att Jettime kommer flyga mer än 200 000 TUI kunder från Danmark, Sverige och Finland till destinationer efter påsk fram till höstloven 2022.

Jettime kommer att flyga en del av TUIs chartergäster från tio olika flygplatser i Danmark, Sverige och Finland i sommar. Resebolaget och flygbolaget, som har många år av nära samarbete bakom sig, kom överens om ett kontrakt värt 685 miljoner kronor. Jettime kommer att flyga TUIs kunder till Kreta, Cypern, Rhodos, Mallorca och flera andra små grekiska öar.

Jettime är baserade i Köpenhamn, men en viktig aspekt av deras strategi så väl som i TUIs är att erbjuda sin service till gäster i de lokala språken danska, svenska och finska beroende på avgångsflygplats.

– Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med Jettime. Det är ett flygbolag som kan förse våra gäster med den personliga och lokala servicen som vi strävar efter. Våra gäster är i väldigt goda händer på Jettime och därför är vi glada att vi har landat i detta avtal. Säger Tommy Serban, komersiell direktör på TUI.

Jettime är också glada över den nya affären med TUI.

– Vi på Jettime ser fram emot att ge TUIs gäster en minnesvärd början och slut på deras semestrar i säkert och mysigt sällskap med vår danska, svenska och finska besättning. Charterflyg är vår grundkompetens och ligger djupt i vårt DNA. Med det här avtalet med TUI har vi en fullspäckad sommarsäsong framför oss där vi får göra det vi är bäst på. Säger Jørgen Holme, VD på Jettime.


Källa: TUI