Hela Jämtland gynnas när SJ ökar trafiken till och från Sundsvall


2022-05-06

Bild: SJ

I december ökar SJ antalet avgångar mellan Stockholm och Sundsvall. De nya tågen sätts in på tider då resandet är starkt onsdag-fredag och söndag. Fler platser till Sundsvall kommer även att ge mer plats för resande i de tåg som går vidare till Östersund och Duved.

Från december 2022 börjar SJ köra ytterligare en eftermiddagsavgång från Stockholm till Sundsvall onsdag-fredag och ytterligare en tur mitt på dagen från Sundsvall till Stockholm torsdag, fredag och söndag.

De nya avgångarna ligger på tider då resandet till och från Sundsvall är starkt. När det finns fler avgångar att välja på för resor till Sundsvall blir det också mer plats i de tåg som går vidare till Östersund, Åre och Duved.

Trafiken kommer att köras med SJs snabbtåg SJ 3000 som har 1 klass, 2 klass lugn, 2 klass och bistro.

– Det kommer även betyda fler möjligheter att nå Jämtland genom byte till Norrtåg i Sundsvall för vidare resa mot Jämtland, men innebär även fler platser för resenärer mot Jämtland då de nya tågen avlastar befintliga Jämtlandståg som går via Sundsvall, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Trafikökningen Stockholm-Sundsvall är ett svar på den starka och ökande efterfrågan på tågresor längs norrlandskusten norr om Gävle. Under de senaste fem åren har SJ utökat antalet avgångar Stockholm-Sundsvall med 50 procent på vardagarna, 40 procent på lördagar och 80 procent på söndagar.

– Vi ser att resandet med tåg återhämtar sig fantastiskt bra efter pandemin. Nu gäller det för oss att hålla jämna steg med efterfrågan. De nya avgångarna till och från Sundsvall tror vi kommer ha goda effekter både för resandet vidare till Jämtland, inte minst de västra delarna av länet där efterfrågan ökat på senare tid, säger Jan Kyrk.


Källa: SJ