Passagerarökningen fortsätter för Norwegian


2022-06-07

Bild: Norwegian

Norwegian hade 1 628 040 passagerare i maj. Det är en ökning med 16 procent jämfört med förra månaden.

– Vi närmar oss i rask takt högsäsongen och fortsätter den planerade utökningen av linjedestinationsprogrammet för att möta efterfrågan. Trots kapacitetsutmaningarna på vissa flygplatser genomför vi nära 100 procent av de 400 dagliga flygningarna vi har planlagt och med en hög grad av punktlighet, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Punktligheten, som är ett mått på antalet avgångar som sker inom 15 minuter efter ordinarie tid, var 84,9 procent i maj. Det är en ökning med 82,6 procent i april. Så många som 97 procent av alla flyg landar på utsatt tid eller inom en timme.

Antalet passagerare ökar från månad till månad och bolaget registrerar att bokningarna fortsätter att öka inför sommaren och skolloven. Väldigt många har redan bokat resor till typiska sol- och baddestinationer och den senaste tiden är det fler som bokar resor till storstäder i Europa. I maj öppnade bolaget flera linjer för att möta efterfrågan.

Norwegian hade 1 628 040 passagerare i maj, jämfört med 96 909 i maj 2021. Kabinfaktorn var 79,2 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 459 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 1 947 miljoner sittkilometer. I maj hade Norwegian i genomsnitt 64 flygplan i drift och 99,7 procent av reguljärflygen genomfördes.

Norwegian har som planerat utökat sin flygplansflotta rejält hittills under 2022 och kommer att ha 70 flygplan i drift i sommar. En nyligen genomförd avsiktsförklaring med Boeing kommer att säkerställa Norwegian leveranser av nya flygplan av typen 737 MAX 8 under de kommande åren. En ständig förnyelse av flygplansflottan kommer att ge passagerarna en ännu bekvämare reseupplevelse i moderna och bränslesnåla flygplan.


Källa: Norwegian