Norwegian och Unionen eniga om avtal för svenska kabinanställda


2022-06-29

Bild: Norwegian

Norwegian och Unionen, som organiserar kabinpersonal på Norwegians bas på Stockholm Arlanda, har kommit överens om ett nytt kollektivavtal. Avtalet säkerställer goda löne- och anställningsvillkor för de 188 anställda på Norwegians bas på Arlanda flygplats och ger samtidigt Norwegian förutsägbarhet.

– Vi är mycket nöjda med det här avtalet med fackföreningen som ger oss och våra medarbetare bättre förutsägbarhet. Avtalen säkerställer att Stockholmsbasen är stark inför framtiden och säkerställer konkurrenskraftiga villkor för vår kabinpersonal. Samtidigt ger avtalet oss flexibilitet inför vintersäsongen, vilket är absolut nödvändigt för att kunna arbeta kostnadseffektivt. Vi ser fram emot ytterligare samarbete med den lokala fackklubben på Stockholmsbasen för att tillsammans hitta de bästa lösningarna för företaget och våra duktiga medarbetare på basen, säger Guro Poulsen, EVP på Norwegian.

Norwegian och Unionen vill fortsätta det goda samarbetet framöver för att utveckla och introducera lösningar som skapar nödvändig flexibilitet och konkurrenskraft för Norwegian. Avtalet omfattar samtliga 188 kabinanställda på Norwegian i Sverige – alla baserade på Arlanda flygplats.


Källa: Norwegian