Go-Ahead har tecknat ett reviderat avtal med det norska Jernbanedirektoratet


2022-07-27

Bild: Go-Ahead Nordic

Go-Ahead och det norska Jernbanedirekoratet har nu ett tilläggsavtal som kommer att ligga till grund för ramverk och villkor för Trafikavtal 1 under resterande kontraktsperiod.

– Vi är glada och tacksamma över att de norska myndigheterna har tagit i beaktning de oförutsedda utmaningar som vi möts av under covid19. Vi har haft en bra dialog som lett fram till ett avtal där vi nu kan anpassa vårt ramverk i enlighet med en postcovid-tillvaro. Det här är väldigt viktigt för våra resenärer och anställda, säger Magnus Hedin. Han är styrelseordförande för Go-Ahead Norge och har varit förhandlingsledare i omförhandlingarna kring Trafikavtalet.

Trafikavtal 1 är det avtal som ingicks när Go-Ahead vann upphandlingen att driva trafiken på Sørlandsbanen, Arendalsbanen och Jærbanen.

Detaljerna i det omförhandlade avtalet kommer att vara offentliga när undertecknandet av det formella avtalet sker efter sommaren


Ser fram emot fortsättningen

Cathrine Elgin, vd för Go-Ahead Norge, ser nu fram emot att fortsätta bygga vidare på allt arbete som gjorts sedan Go-Aheads första avgång den 15 december 2019.

– Avtalet ger oss bra förutsättningar för en fortsatt utveckling av vår verksamhet och våra anställda och med det nya avtalet kommer vi fortsätta utveckla tågresandet till förmån för våra kunder på våra tågsträckningar. Glädjande är att vi redan idag har Norges högsta kundnöjdhet i våra senaste mätningar.


Källa: Go-Ahead Nordic