Flygbolaget BRA släpper vinterns linjer till Scandinavian Mountains Airport


2022-08-10

Bild: BRA

Flygbolaget BRA släpper vinterns linjer till Scandinavian Mountains Airport – Sälen/Trysil. De orter man flyger ifrån är Stockholm/Bromma, Ängelholm och Malmö. En nyhet är att man nu enkelt kan flyga med mindre klimatavtryck genom att välja en ”Bioflygbiljett” där BRA köper in biobränsle som täcker cirka 50 procent av en 60 minuters flygresa.

Linjerna från Stockholm/Bromma och Ängelholm startar upp lagom till jul, den 22 dec. Premiären för Malmölinjen blir den 6 jan. Vinterns flygbiljetter ligger nu bokningsbara på flygbra.se.

– Jag är glad och stolt att vårt fina samarbete med BRA fortsätter och att de snabbt, tryggt och enkelt kan transportera fjällsugna gäster till vårt område. När de landar hos oss erbjuder vi unikt korta transfers till anläggningarna i området. Den kortaste tar bara 10 minuter. Är du snabb att knäppa skidpjäxorna så kan du stå i skidbacken en timme efter att du landat hos oss. Säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Flyget står inför en stor omställning där både biobränsle, elflyg och vätgas är framtiden. Flygbolaget BRA är den aktör som arbetat hårdast och kommit väldigt långt på det området. BRA har som mål att nå netto-noll utsläpp redan 2030 och har anslutit sig till Scienced based target initiative (SBTi). Det gör att vårt samarbete med dem känns extra viktigt. Vi skall inte flyga mindre, vi skall flyga fossilfritt! Avslutar Gunnar Lenman.

– Vi ser fram emot ännu en vinter där vi får möjlighet att flyga skidsugna resenärer från flera destinationer för att både njuta av härliga Sälen och Trysil. Att dessutom kunna erbjuda möjlighet att välja Bioflygbiljetter med biobränsle känns både viktigt och bra. Säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA.


Snart 100% bioflygbränsle
Flygplanstillverkaren ATR, flygbolaget BRA och bränsleleverantören Neste, genomförde 21 juni världens första flygning med ett kommersiellt flygplan med 100 procent bioflygbränsle i båda motorerna., Detta görs för att snabba på flygbranschens omställningsarbete mot fossilfritt flyg. Vid flygningen ersattes fossilt jetbränsle med Neste MY Förnybart Flygbränsle™ som minskar utsläppen av växthusgaser med upp till 80 procent.

Den historiska testflygningen ägde rum mellan Malmö och Bromma och är en del av ett större projekt med målet att certifiera användandet av 100 procent förnybart flygbränsle för ATR:s flygplan. Projektet inleddes i september 2021 av de tre parterna med målet att ha en certifiering för ATR:s motorer klar till 2025.


Källa: BRA