Emirates ökar kapaciteten – inför nya flygningar till Australien


2023-01-26

Bild: Emirates

Nu inför Emirates ytterligare flyg till Australien och Nya Zeeland, efter att ha märkt av en allt högre efterfrågan till destinationerna. Ökningen är ytterligare ett steg mot att återgå till 100 procent kapacitet efter pandemin.

Från och med den 26 mars utökar nu Emirates med ytterligare två respektive tre flygningar mellan hub-destinationen Dubai och Singapore samt Melbourne. Detta efter att flygbolaget märkt av en allt högre efterfrågan på flyg till Australien. Dessutom träder en tredje direktsträcka till Sydney i kraft från och med den 1 maj. Ökningen innefattar dessutom en fördubbling av dagliga flyg till Brisbane, med start den 1 juni. Rutterna genomförs av Boeing-777 300ER, och kommer erbjuda passagerare Economy-, Business- och First class.

– Att vi nu erbjuder en tredje daglig flygning till Sydney och Melbourne, innebär över 500 000 extra platser till och från Australien, under ett år. Vi är glada över att kunna återställa de rutter som var innan pandemin, det är en fenomenal milstolpe i vår återhämtning av den Australienska marknaden och är ett bevis på vårt långvariga åtagande att flyga “down under”, säger Adnan Kazim, Chief Commercial Officer Emirates Airline


Källa: Emirates