Peab Asfalt får bonus för minskad klimatpåverkan i Årjäng


2023-01-30

Bild: Peab

Peab Asfalt har sedan år 2021 skött uderhållsbeläggningarna i Årjängs kommun.
– Tack vare att vi under de senaste två åren asfalterat med ECO-Asfalt har vi kunnat minska kommunens klimatpåverkan med totalt 60 ton. Tack vare besparingen har vi också uppfyllt kommunens höga krav och därmed erhållit en klimatbonus, säger David Jansson på Peab Asfalt.

Peab Asfalt vann år 2021 upphandlingen i Årjängs kommun gällande underhållsbeläggningar. Arbetet har innefattat asfaltering av gator, gång- och cykelvägar samt matargator. Utöver beläggningsarbetet har man även dragit nytt vatten och avlopp samt byggt en ny gång- och cykelbana till den nya förskolan Paletten i Töcksfors.

– Förutom att vi nu i projektet minskat koldioxidutsläppen med 60 ton har vi återanvänt mer än 30 procent returasfalt vilket betydligt minskar användandet av naturresurser. Då känns det extra roligt att vi nu får klimatbonus för att vi bidragit till Årjängs kommuns miljööverenskommelse med Länsstyrelsen i Värmland, fortsätter David.

Tack vare att kontraktet gäller även under 2023 med option på förlängning ett år så har man ytterligare möjligheter att minska kommunens koldioxidutsläpp och klimatpåverkan.


Källa: Peab Asfalt