Facebook


Instagram

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Stena Lines färjor är en populär genväg mellan Västsverige och Jylland


2022-09-09

Bild: Niklas Nolte

Det har blivit populärt att resa mellan Sverige och Danmark med färjerutterna Halmstad-Grenå och Göteborg-Fredrikshamn. Nya siffror från färjerederiet Stena Line, som driver rutterna, visar att antalet passagerare på de två linjerna ökat med hela 229 procent i juli jämfört med juli förra året.

Allt fler har fått upp ögonen för Stena Lines två färjelinjer till Danmark när de planerar sin semester. Mellan Sverige och Danmark trafikerar Stena Line två rutter, Halmstad-Grenå och Göteborg-Fredrikshamn, och i juli ökade antalet passagerare på de två linjerna med 229 procent jämfört med förra året.

Siffrorna visar att det främst är svenska passagerare som reser från Halmstad och Göteborg till Danmark. Under sommaren utgjorde svenska resenärer nämligen 50 procent av det totala passagerarantalet på Stena Lines två färjerutter mellan västkusten och danska Jylland.

– Att ta med sig bilen på färjan över till Danmark skapar stora möjligheter att utforska Jylland. Vackra Århus, som ligger en kort biltur från Grenå och som är ett spännande alternativ till Köpenhamn, bjuder på ett rikt kulturliv och härliga gastronomiska upplevelser. Djurs Sommerland och Randers Regnskov är ytterligare besöksmål som ligger alldeles i närheten och som lämpar sig väl för familjesemestern. Fler svenskar har upptäckt fördelarna med att ta färjan och antalet passagerare har alltså ökat. Även bland danska besökare ser vi ett stort intresse för färjerutterna, som är en genväg till upplevelser på den svenska västkusten, säger Julia Kronberg, Group Marketing & Acquisition Manager hos Stena Line.

I somras reste 25 procent av passagerarna på Stena Lines två färjelinjer från danska Jylland till den svenska västkusten.

Med restauranger, lekplatser och butiker ombord börjar semestern redan på färjan. Stena Nautica seglar från Halmstad till Grenå på bara 4 timmar och 35 minuter, medan sträckan från Göteborg till Fredrikshamn endast tar 3 timmar och 30 minuter med någon av de tre färjorna Stena Danica, Stena Jutlandica eller Stena Vinga. På bägge rutter är det enkelt att ta med sin bil, vilket gör det flexibelt att ta sig runt på egen hand under semestern.

Förutom svenskar och danskar kommer passagerarna från de två färjelinjerna Grenå-Halmstad och Göteborg-Fredrikshamn till stor del från Nederländerna, Norge och Tyskland. Bokningssiffrorna visar också att Stena Line nästan har lika många norska passagerare som de hade under 2019, då färjerederiet trafikerade rutten Oslo-Fredrikshamn.


Källa: Stena Line

Tipsa en vän Skriv utSamskip öppnar kortsjötrafik mellan Island och APM Terminals i Göteborg

5 april anlöper för första gången det islandsägda rederiet Samskip APM Terminals Gothenburg, ett startskott för den stora kortsjösatsningen mellan Göteborg...

Läs mer
Zinga
Lastning av tåg i Umeå hamn på den intermodala kombiterminalen Hillskär.

Godsvolymerna via Umeås anläggningar ökade 2022

Färska siffror från Umeås anläggningar visar att mängden gods till och...

Läs mer
Zugol 550
Dåva Kraftvärmeverk, Umeå Energi.

Liquid Wind inleder samarbete med Umeå Energi för etablering av elektrobränsleanläggning

En förstudie som Liquid Wind genomfört i samarbete med Umeå Energi visar att det...

Läs mer
Vattenfall


Ökade godsvolymer i Göteborgs hamn – men ”shoppingfesten är över”

Det ansträngda läget i det globala transportsystemet som varit rådande under 2022...

Läs mer
Helsingborgs Hamn har en fullt integrerad kombiterminal och hanterar dagliga tågpendlar, nu med utökad kapacitet och service genom Green Cargo.

Green Cargo startar ny pendel från Helsingborgs Hamn

Green Cargos nya service ”banar räls” för högre kapacitet och snabba...

Läs mer


Viking Line väljer finsk flagg för Viking XPRS

Viking Line Abp har beslutat registrera sitt passagerarfartyg Viking XPRS i det finska...

Läs mer


Mest lästa
gardenor

Extremeworks

HRC
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se