Facebook


Instagram

NTEX fortsätter att växa i Europa


2022-01-21

Thomas Ström, vd, NTEX.
Bild: NTEX
Thomas Ström, vd, NTEX.

NTEX utökar sin närvaro i Europa genom att förvärva transport- och speditionsbolaget Scanroad i Belgien och del i det italienska fraktbolaget ITX Cargo S.R.L. Förvärven säkrar upp viktiga marknadsandelar för att erbjuda kunder ett bättre utbud ute på kontinenten.

Under förra året förvärvade NTEX Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike. Genom att nu även förvärva Scanroad Belgien utökar NTEX sin verksamhet i centrala Europa ytterligare. Scanroad Belgien är experter på transporter mellan Belgien och Skandinavien och har totalt 15 dragbilar och åtta anställda som nu blir en del av NTEX. I samband med förvärvet byter Scanroad Belgien namn till NTEX.

– Vi fortsätter att säkra upp viktiga marknadsandelar i Belgien och genom förvärvet kan vi erbjuda våra kunder ett ännu bättre utbud. Det känns fantastiskt att välkomna dem till oss på NTEX, säger Thomas Ström, VD och grundare på NTEX AB.

NTEX förvärvar även 20 procent av det italienska fraktbolaget ITX Cargo S.R.L. Bolaget grundades 1998 med mål att transportera gods mellan Italien och Skandinavien. Idag transporterar bolaget gods med direkta avgångar över hela Europa och de största marknaderna är Sverige, UK och Östeuropa. Huvudkontoret är beläget i Milano och totalt har det italienska bolaget 50 anställda.

– Vi har sen tidigare ett väl fungerande samarbete som nu går över i ett aktivt delägarskap. Italien är en viktig marknad för NTEX och med förvärvet expanderar vi vårt nätverk i landet och i Sydeuropa, säger Thomas.


Källa: NTEX

Skriv utGodsservice i Dalarna har köpt en helelektrisk distributionsbil medan DB Schenker investerat i en snabbladdare. Åkeriet har sedan tidigare en elhybrid i sin fordonsflotta.
Godsservice i Dalarna har köpt en helelektrisk distributionsbil medan DB Schenker investerat i en snabbladdare. Åkeriet har sedan tidigare en elhybrid i sin fordonsflotta.

DB Schenker banar väg för snabbladdade eltransporter i Dalarna

DB Schenker i Borlänge och samarbetsåkeriet Godsservice i Dalarna sätter ribban för framtidens transporter. Åkeriet har köpt regionens första helelektriska...

Läs mer
Zinga


Volvo Lastvagnar startar batterifabrik i Belgien

Volvo Lastvagnar startar sin första fabrik för montering av batterier. Fabriken ligger i...

Läs mer
iNFOSPREAD
Fartyget kommer att trafikera Ekornes egen hamn, Ikornnes, och hamnen i Ålesund, som servar de största sjöfraktshamnarna i Europa.

Världens första självkörande och helelektriska feeder till Norge

DB Schenker planerar att sjösätta en autonom och utsläppsfri feeder (mindre fartyg...

Läs mer

Nästan hälften av alla tunga fordon kör överlastade

Samverkansprojekt mellan skola och bransch ska säkra framtidens arbetskraft

Ny tågpendel mellan APM Terminals Gothenburg och Umeå

Scania möter ökat intresse med breddat gaserbjudande

Lägre hastigheter minskar stressen för chaufförernaMest lästa
gardenor
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se