Facebook


Instagram

Postflyget tillbaka på Jönköping Airport


2022-01-13

PostNord tillbaka på Jönköping Airport.
Bild: Jönköping Airport
PostNord tillbaka på Jönköping Airport.

Från och med den 31 januari 2022 börjar PostNord flyga post till Jönköping igen. Flygplanen kommer lyfta från Stockholm-Arlanda och ankomma till Jönköping nattetid mellan varje vardag. För uppdraget anlitas Schweiziska Zimex Aviation, som redan idag flyger på andra sträckor i Sverige åt PostNord.

Senast PostNord regelbundet flög post mellan Jönköping och Stockholm var i mars 2018. För tiotalet år sedan utgjorde Jönköping Airport även ett postnav som band samman Jönköping med Malmö, Göteborg, Sundsvall och Umeå. Nu har det alltså åter blivit aktuellt postflyg i Jönköping.

– Som alla vet är Sverige ett land med långa avstånd, och för att leva upp till kravet på att brev ska komma fram inom två dagar behöver vi ta hjälp av flyget. Jönköping ligger rätt för att nå brevterminalen i Nässjö, säger Tomas Granmar, chef flyg och tåg på PostNord Sverige.

För Jönköping Airports del är det ett välkommet besked och något som går i linje med flygplatsens strategi om att utveckla sin fraktverksamhet.

– Vi är glada för att PostNord ser fördelarna med att flyga på Jönköping Airport. Vår fraktverksamhet har inte drabbats negativt av pandemin utan snarare tvärt om. Jönköpings starka logistikläge och vårt aktiva utvecklingsarbete har lett till att vi har flera intressanta projekt på gång med goda förhoppningar om ytterligare fraktlinjer framöver, säger Henrik Älverdal, Marknadschef på Jönköping Airport.

Idag flyger FedEx, Time:Matters och DANX gods på Jönköping Airport där man gemensamt binder samman Bryssel, Karlsruhe, Oslo, Billund och Helsingfors med den svenska marknaden. Fraktverksamheten drivs av flygplatsen i egen regi och Jönköping Airport Cargo är en av Transportstyrelsen säkerhetsgodkänd flygfraktterminal, samt en av två terminaler i Sverige som är neutralt oberoende av speditörer.


Källa: Jönköping Airport

Skriv utGodsservice i Dalarna har köpt en helelektrisk distributionsbil medan DB Schenker investerat i en snabbladdare. Åkeriet har sedan tidigare en elhybrid i sin fordonsflotta.
Godsservice i Dalarna har köpt en helelektrisk distributionsbil medan DB Schenker investerat i en snabbladdare. Åkeriet har sedan tidigare en elhybrid i sin fordonsflotta.

DB Schenker banar väg för snabbladdade eltransporter i Dalarna

DB Schenker i Borlänge och samarbetsåkeriet Godsservice i Dalarna sätter ribban för framtidens transporter. Åkeriet har köpt regionens första helelektriska...

Läs mer
Zinga


Volvo Lastvagnar startar batterifabrik i Belgien

Volvo Lastvagnar startar sin första fabrik för montering av batterier. Fabriken ligger i...

Läs mer
iNFOSPREAD
Fartyget kommer att trafikera Ekornes egen hamn, Ikornnes, och hamnen i Ålesund, som servar de största sjöfraktshamnarna i Europa.

Världens första självkörande och helelektriska feeder till Norge

DB Schenker planerar att sjösätta en autonom och utsläppsfri feeder (mindre fartyg...

Läs mer

Nästan hälften av alla tunga fordon kör överlastade

Samverkansprojekt mellan skola och bransch ska säkra framtidens arbetskraft

Ny tågpendel mellan APM Terminals Gothenburg och Umeå

Scania möter ökat intresse med breddat gaserbjudande

Lägre hastigheter minskar stressen för chaufförernaMest lästa
gardenor
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se