Facebook


Instagram

NCC tecknar unikt partneringavtal för asfaltarbeten med Kristianstads kommun


2022-08-03

Bild: NCC

Kristianstads kommun förnyar samarbetet med NCC genom att teckna ett nytt ramavtal för beläggningsarbeten. Avtalet, som är i partnering, är unikt i asfaltbranschen.

– Kommunen vill komma ifrån den strategiska prissättningen och komplexiteten i beläggningsavtal. Vi tar med detta vårt ansvar som upphandlande myndighet och går i bräschen för att förändra upphandlingsförfarandet i branschen. Vi ser med spänning fram emot att gå in i det här samarbetet med NCC, säger Jonas Schrevelius, enhetschef på tekniska förvaltningen på Kristianstads kommun.

Ramavtalet omfattar beläggningsarbeten, lagningsarbeten, återställning, underhållsarbeten och nybyggnation. Avtalet är unikt eftersom det är första gången som kommunen upphandlar beläggningsarbeten i partnering. Ramavtalet gäller i två år med möjlighet till förlängning ett år i taget i maximalt två år.

– Genom att inte bara fokusera på lägsta pris kan vi tillsammans med våra kunder skapa högre värden, till exempel högre kvalitet och större kostnadseffektivitet över tid. Det är nytänkande av Kristianstads kommun och ett välkommet steg på vägen att förändra asfaltbranschen. Branschen behöver utvecklas och partneringkontrakt är en rörelse i rätt riktning, säger Tobias Pettersson, Head of Department Asphalt South.

Partnering är en strukturerad samverkansform där aktörerna samarbetar för projektets bästa i en öppen dialog och en transparent arbetsmiljö. Samverkansformen, som bygger på fullständig öppenhet, skapar mervärde för båda parterna.

Uppdragen, som väntas uppgå till cirka 30 miljoner kronor per år, kommer orderregistreras löpande i samband med avrop i affärsområde NCC Industry.


Källa: NCC

Skriv ut

Forsebron byggs om till det bättre

Den 15:e augusti 2022 startar arbetet med att bygga om den gamla Forsebron. Den nya bron blir...

Läs mer
Roch-services


NCC asfalterar Oslo
med 70 000 ton

NCC har ingått avtal med Oslo kommun om att asfaltera de kommunala vägarna. Totalt ska...

Läs mer
Zinga

Peab förvärvar finskt asfaltsföretag

Peab har förvärvat Asfaltti-System Oy, ett företag i Kouvola i södra Finland...

Läs mer
Zugol 550
DLMASKIN550


Digital tvilling av Øresundsbron ger effektivare underhåll

Öresundsförbindelsens 16 kilometer har visualiserats för att effektivisera och...

Läs mer
Vattenfall


Mest lästa
gardenor
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se