Facebook


Instagram

Konecranes mottar beställning på två portalkranar från Louisiana


2020-07-20

Bild: Konecrane

Under andra kvartalet 2020 beställde Port of South Louisiana två portalkranar av typen Konecranes Gottwald Model 6 för sin offentliga inrättning, Globalplex Intermodal Terminal. I och med driftsättningen, som har planerats till september 2021, kommer kranarna att öka kapaciteten avseende bulkmaterial och ge mer flexibilitet för framtida hantering av containrar och projektgods.

Port of South Louisiana är Amerikas största hamn för internationell handel mätt i mängden gods. Globalplex är beläget i Reserve i Louisiana, på den östra sidan av Mississippifloden. Med ökad genomströmning av gods och behov av effektivitet identifierade Globalplex behovet av ny, uppdaterad utrustning. Konecranes kommer att leverera den högpresterande och ytterst robusta hamnutrustning som behövs för hanteringen av de stora godsvolymerna. Utrustningen tål flera år av kontinuerlig användning. 

– Införskaffandet av dessa kranar är ett viktigt tillägg för vår hamn, säger Paul Aucoin, VD för hamnen Port of South Louisiana.
– Port of South Louisiana har åtagit sig att bevara och utöka sin infrastruktur för att hålla hamnen konkurrenskraftig och effektiv på den globala marknaden.

De två nya kranarna kommer att vara Konecranes Gottwald portalkranar av varianten G HSK 6548 B med fyra linor och en maximal lyftkapacitet på 125 t. Dessa flexibla maskiner erbjuder möjligheten till fortlöpande hantering av bulkmaterial eller projektgods. I beställningen ingår även en kabeltrumma i änden på bommen för att styra elektriska spridare för containerhantering. Smarta kranfunktioner, såsom lyfthöjds- och arbetsområdesassistens samt godssummering, ingår.

Dessutom används den senaste tekniken för webbrapportering och fjärrskrivbordsstyrning, vilket ger ökad ergonomi, effektivitet och säkerhet i kranens drift och prestanda. Kranarna installeras på specialanpassade portaler och kommer att använda befintliga spår. För att minimera stillestånd ingår ett stort reservdelspaket i beställningen, vilket gör det möjligt för hamnens egna tekniker att snabbt utföra underhåll och vissa reparationer på kranarna. 

– Vi har tagit oss tid att bygga upp en bra kundrelation och nu ser vi resultaten av det arbetet , säger Alan Garcia, försäljningschef på Konecranes Hamnlösningar i Amerika.
– Efter att ha arbetat två år på det här krävande projektet är det mycket tillfredsställande att uppnå det vi ville. Vi hoppas på att fortsätta samarbetet med både Port of South Louisiana och Globalplex långt in i framtiden.Källa: Konecrane

Skriv utLotsarna Henrik Göthberg och Peter Andersson (skymd) från Lysekil.
Lotsarna Henrik Göthberg och Peter Andersson (skymd) från Lysekil.

Första simuleringarna med fartyg byggda för inlandssjöfart

Simuleringar har gjorts av inomskärsfarleden Brofjorden-Göteborg för trafik med mindre fartyg och fartyg för inlandssjöfart. Den europeiska pråmtrafiken står som...

Läs mer
Zugol 550
Containervolymerna i Göteborg hamn är oförändrade mellan januari och september i år jämfört med samma period förra året.

Stabilitet och återhämtning i Göteborgs hamns godsvolymer

I Göteborgs hamn är godsvolymerna fortsatt stabila, trots att Coronapandemin fortsä...

Läs mer
Zinga
Stena Danica på väg mot Frederikshavn.

Stena Line seglar vidare trots nya danska reserestriktioner

Under torsdagen 22 oktober meddelade danska myndigheter att de inför ytterligare...

Läs mer
Vattenfall
Per Sjöstrand, Gunnar Råbe, Anders Sjöström, Niklas Rylin, Robin Boheman och Tomas Borgesson.

Instalco förvärvar MESAB

Instalco stärker sitt verksamhetsområde industri genom att förvärva MESAB...

Läs mer
Namnet Embla har likt systrarna Estrid och Edda koppling till Stena Lines skandinaviska arv. Embla betyder ”den första kvinnan” i nordisk mytologi.

Stena Lines nya färja färdig för leverans

Stena Lines nybyggda färja Stena Embla har under veckan varit ute till havs på sin...

Läs mer


”Regeringen måste ta ansvar för Sjöfartsverkets ekonomiska situation”

P4 Östergötland rapporterade den 16 oktober om att Sjöfartsverket förvä...

Läs mer


Mest lästa


Elpress 1

Broddson


Pacetell


Terrigio
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se