Facebook


Instagram

Konecranes mottar beställning på två portalkranar från Louisiana


2020-07-20

Bild: Konecrane

Under andra kvartalet 2020 beställde Port of South Louisiana två portalkranar av typen Konecranes Gottwald Model 6 för sin offentliga inrättning, Globalplex Intermodal Terminal. I och med driftsättningen, som har planerats till september 2021, kommer kranarna att öka kapaciteten avseende bulkmaterial och ge mer flexibilitet för framtida hantering av containrar och projektgods.

Port of South Louisiana är Amerikas största hamn för internationell handel mätt i mängden gods. Globalplex är beläget i Reserve i Louisiana, på den östra sidan av Mississippifloden. Med ökad genomströmning av gods och behov av effektivitet identifierade Globalplex behovet av ny, uppdaterad utrustning. Konecranes kommer att leverera den högpresterande och ytterst robusta hamnutrustning som behövs för hanteringen av de stora godsvolymerna. Utrustningen tål flera år av kontinuerlig användning. 

– Införskaffandet av dessa kranar är ett viktigt tillägg för vår hamn, säger Paul Aucoin, VD för hamnen Port of South Louisiana.
– Port of South Louisiana har åtagit sig att bevara och utöka sin infrastruktur för att hålla hamnen konkurrenskraftig och effektiv på den globala marknaden.

De två nya kranarna kommer att vara Konecranes Gottwald portalkranar av varianten G HSK 6548 B med fyra linor och en maximal lyftkapacitet på 125 t. Dessa flexibla maskiner erbjuder möjligheten till fortlöpande hantering av bulkmaterial eller projektgods. I beställningen ingår även en kabeltrumma i änden på bommen för att styra elektriska spridare för containerhantering. Smarta kranfunktioner, såsom lyfthöjds- och arbetsområdesassistens samt godssummering, ingår.

Dessutom används den senaste tekniken för webbrapportering och fjärrskrivbordsstyrning, vilket ger ökad ergonomi, effektivitet och säkerhet i kranens drift och prestanda. Kranarna installeras på specialanpassade portaler och kommer att använda befintliga spår. För att minimera stillestånd ingår ett stort reservdelspaket i beställningen, vilket gör det möjligt för hamnens egna tekniker att snabbt utföra underhåll och vissa reparationer på kranarna. 

– Vi har tagit oss tid att bygga upp en bra kundrelation och nu ser vi resultaten av det arbetet , säger Alan Garcia, försäljningschef på Konecranes Hamnlösningar i Amerika.
– Efter att ha arbetat två år på det här krävande projektet är det mycket tillfredsställande att uppnå det vi ville. Vi hoppas på att fortsätta samarbetet med både Port of South Louisiana och Globalplex långt in i framtiden.Källa: Konecrane

Skriv utStena Gothica är en av färjorna som trafikerar sträckan Liepaja-Karlskrona-Travemünde.
Stena Gothica är en av färjorna som trafikerar sträckan Liepaja-Karlskrona-Travemünde.

Stena Line startar ny fraktlinje i Östersjön

Från och med torsdagen den 13 augusti startar färjerederiet Stena Line en ny fraktlinje i Östersjön genom att lägga till ett svenskt hamnstopp i Karlskrona på den...

Läs mer
Zugol 550
APM Terminals i Göteborg summerar årets första kvartal med en marknadsandel på 44 procent.

APM Terminals i Göteborg växer fyra gånger så mycket som marknaden

De nyligen publicerade siffrorna från Sveriges Hamnar för första kvartalet...

Läs mer
Premiäranlöp i Göteborg för CMA CGM:s nya feederslinga.

Uppgraderad feederservice från Göteborg till världen

Under torsdag och fredag anlöpte Coscos fartyg Anina och CMA CGM:s fartyg Aries J APM...

Läs mer
Vattenfall
Tallink Silja fortsätter att erbjuda inhemska kryssningar - denna gång till natursköna Höga Kusten.

Tallink Silja börjar kryssa Stockholm – Höga Kusten

Reserestriktionerna runtom i världen till följd av Coronapandemin ser ut att ligga kvar...

Läs mer


Konecranes mottar beställning på två portalkranar från Louisiana

Under andra kvartalet 2020 beställde Port of South Louisiana två portalkranar av typen...

Läs mer
Däckaren Vinö byggdes i ek av Bröderna Kellgrens båtbyggeri på Vinö i Misterhults skärgård, Oskarshamns kommun 1950. Vinö är i mycket gott skick och har dessutom sin originalmotor kvar.

Historisk flotta växer när Sjöhistoriska k-märker både fartyg och fritidsbåtar

Sjöhistoriska museet k-märker ytterligare två fartyg och 14 fritidsbåtar....

Läs mer


Mest lästaPacetell


Terrigio
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se