Facebook


Instagram

Nya färjelinjen öppnar möjligheter för besöksnäringen


2019-08-16

Vid mötet medverkade fr. v. Rikke Thind, Norddjurs kommun; Karolina Davidsson, Mattias Rossköld och Susanna Hjortenholt, Halmstads kommun; Jonas Olsson, Region Halland; Christian Bertelsen, Fleming Rasmussen och Lene Helbo Bachmann, Norddjurs kommun.
Bild: Halmstads kommun
Vid mötet medverkade fr. v. Rikke Thind, Norddjurs kommun; Karolina Davidsson, Mattias Rossköld och Susanna Hjortenholt, Halmstads kommun; Jonas Olsson, Region Halland; Christian Bertelsen, Fleming Rasmussen och Lene Helbo Bachmann, Norddjurs kommun.

Den kommande färjelinjen mellan Halmstad och Grenå öppnar nya möjligheter för besöksnäringen och näringslivet. För att underlätta för intresserade aktörer har Halmstads och Norddjurs kommuner inlett ett samarbete. Vid ett möte i Grenå i början av veckan skrevs första utkastet till ett avtal.


– Den nya färjeförbindelsen ger fördelar som är viktiga att ta till vara. Det gör vi genom det samarbete som nu har inletts. Tillsammans kan vi i Halmstad och Norddjur stärka och synliggöra våra kommuner och öka deras attraktivitet, säger Mattias Rossköld, kommundirektör, Halmstads kommun.

Bakgrunden till samarbetet är ett initiativ från Norddjurs kommun, där Grenå är beläget. Efter några inledande kontakter under våren samlades representanter för de båda kommunerna och för regionala turismsatsningar i början av veckan i Grenå för att låta planerna ta mer konkret form.


Samarbete inom tre områden

Samarbetet ska i huvudsak ske inom tre områden: mellan aktörer inom besöksnäring och övrigt näringsliv, mellan hamnarna i Halmstad och Grenå och om invigningen av färjelinjen. Trafiken startas i inledningen av nästa år och någon form av festlighet ska planeras under hösten.

– Avtalet slår fast att de båda kommunerna, tillsammans med omkringliggande kommuner och regioner, ska identifiera möjligheter och koppla samman olika parter, med betoning på besöksnäring och näringsliv, säger Susanna Hjortenholt.

Exempelvis kan samarbetet leda till gemensam paketering och marknadsföring av upplevelser på båda sidorna av havet eller kanske till kulturarrangemang med aktiviteter både i Danmark och Sverige.

Förutom kommunala och regionala representanter deltog även företrädare för shoppingcenter, museer och kulturhus i Norddjurs kommun, verksamheter som förhoppningsvis kan inleda samarbeten med motsvarande aktörer i Sverige.

Avtalet gäller resten av 2019 och 2020 och kan därefter förnyas.Källa: Halmstads kommun


Skriv utSupereffektiv Wasaline-färja får Wärtsiläs Nacos Platinum-navigationssystem

Den supereffektiva Wasaline-färjan utrustas med ett omfattande paket av Wärtsilä-lösningar, inklusive navigations- och kommunikationssystemet Nacos Platinum.

Wasalines nya RoPax-färja, som för tillfället byggs vid Rauma Marine Constructions (RMC)-varvet i Finland, installeras med teknologikoncernen Wärtsiläs Nacos Platinum...

Läs mer
Elmia Infra
<span><span><span><span><span>Tankfartyget Soya III byggdes 1936, som Walleniusrederiernas första egna nybygge. Då fraktade hon soja. I dag är hon Walleniusrederiernas representationsfartyg och på torsdag bjuder hon ombord i Mariestad tillsammans med SJöfartskonvojen.</span></span></span></span></span>

Soya III besöker Motala på tisdag

Nu på tisdag den 17 september gästas Motala av Sjöfartskonvojen och fartyget Soya...

Läs mer
Maxi Grip
Thun Venern, världens mest miljövänliga produkttanker.

Världens mest miljövänliga produkttanker döps i Stockholm

Idag den 11 september döps den unika och klimatsmarta produkttankern Thun Venern vid...

Läs mer
Zinga

Viking XPRS passagerarantal i augusti slår alla tiders rekord

M/S Viking XPRS.

Den ökade efterfrågan på Tallinnresor syntes som en klar ökning i Viking...

Läs mer
Vattenfall

Arbetspraktik på Viking Lines fartyg ger unga musiker scenvana

M/S Viking Grace.

Studerande vid Åbo konservatorium får en praktisk inblick i musikerns arbete som en del...

Läs mer


EU-miljon till Helsingborgs Hamn

Pengarna ska användas till utbyggnad av IT-säkerhet och kommer från EU:s...

Läs mer

Digitalisering av Portsmouth International Port

Digitalisering ökar transportflödet i Portsmouth International Port.

Portsmouth International Port är Storbritanniens näst största kanalhamn. Hamnen...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se