Facebook


Instagram

Premiär för ny pendelbåtslinje i Stockholmsregionen


2020-08-17

Gustav Hemming (C) Skärgårdsregionråd, Malin Forsbrand (C) Kommunstyrelsens ordförande i Vaxholm, Peter Fyrby VD för Blidösundsbolaget, Michaela Haga (C) Ordförande för Sjötrafikutskottet i Region Stockholm.
Bild: Centerpartiet i Stockholm
Gustav Hemming (C) Skärgårdsregionråd, Malin Forsbrand (C) Kommunstyrelsens ordförande i Vaxholm, Peter Fyrby VD för Blidösundsbolaget, Michaela Haga (C) Ordförande för Sjötrafikutskottet i Region Stockholm.

Idag måndag startade den nya pendelbåtslinjen mellan Vaxholm-Stockholm som har fått namnet Linje 83. Linjen kommer skapa snabbare och tätare sjötrafik från Vaxholm in till Stockholms centralare delar och vice versa. Liksom på övriga pendelbåtar kommer det finnas möjlighet att ta med cykel ombord. Det skapar möjlighet till blandpendling och att snabbt ta sig vidare till sin slutdestination från Strömkajen.

– Med Vaxholmspendeln tar vi ett nytt stort steg i Stockholmsregionens pendelbåtsutbyggnad. När trängseln ökar på både vägar och spår är min vision att vi ska använda våra äldsta vägar, vattenvägarna bättre. Jag är stolt och glad över att vi nu kan starta en pendelbåtslinje mellan Vaxholm och Stockholm, men vill samtidigt påminna om att vi under den närmaste tiden behöver resa med försiktighet, säger Gustav Hemming (C) Skärgårdsregionråd med ansvar för sjötrafik i Region Stockholm

I tidtabellen för Linje 83 finns två linjer. En snabblinje, L83X, som trafikerar färre bryggor mellan Vaxholm och Stockholm och därför får en snabbare restid, samt den vanliga L83 som trafikerar de bryggor Vaxholmspendeln tidigare stannat vid. Resan med L83X tar 55 min. L83 tar 1 h 15 min.

– Kollektivtrafiken behöver inte bara ha som mål att transportera människor från punkt A till punkt B, utan kan också leverera något extra i vardagen. I vår region har vi en unik möjlighet att använda våra vattenvägar. Att ta pendelbåten på morgonen ger en bra start på dagen, möjlighet att jobba ombord samtidigt som man guppar fram på havet bland vackra omgivningar. Det är extra bra när båten nu kan konkurrera med övriga restider i kollektivtrafiken och att man kan ta med sig cykeln, säger Gustav Hemming (C).

Även Malin Forsbrand (C), Kommunstyrelsens ordförande i Vaxholm, gläds åt den nya pendelbåtslinjen:

– Det här är en välkommen satsning i skärgårdens huvudstad Vaxholm. Självklart bör vi använda vattenvägarna på ett helt annat sätt än vad som gjorts hittills. Pendelbåten blir ett attraktivt färdmedel som ökar livskvalitén för alla pendlare, minskar trängseln på vägarna och underlättar för vårt näringsliv som kan erbjuda attraktiva pendlingsmöjligheter för anställda. Att du dessutom kan ta med cykel underlättar ett hållbart resande från dörr till dörr. Jag är väldigt glad för den här satsningen, säger Malin Forsbrand.Källa: Centerpartiet i Stockholm


Skriv utLotsarna Henrik Göthberg och Peter Andersson (skymd) från Lysekil.
Lotsarna Henrik Göthberg och Peter Andersson (skymd) från Lysekil.

Första simuleringarna med fartyg byggda för inlandssjöfart

Simuleringar har gjorts av inomskärsfarleden Brofjorden-Göteborg för trafik med mindre fartyg och fartyg för inlandssjöfart. Den europeiska pråmtrafiken står som...

Läs mer
Zugol 550
Containervolymerna i Göteborg hamn är oförändrade mellan januari och september i år jämfört med samma period förra året.

Stabilitet och återhämtning i Göteborgs hamns godsvolymer

I Göteborgs hamn är godsvolymerna fortsatt stabila, trots att Coronapandemin fortsä...

Läs mer
Zinga
Stena Danica på väg mot Frederikshavn.

Stena Line seglar vidare trots nya danska reserestriktioner

Under torsdagen 22 oktober meddelade danska myndigheter att de inför ytterligare...

Läs mer
Vattenfall
Per Sjöstrand, Gunnar Råbe, Anders Sjöström, Niklas Rylin, Robin Boheman och Tomas Borgesson.

Instalco förvärvar MESAB

Instalco stärker sitt verksamhetsområde industri genom att förvärva MESAB...

Läs mer
Namnet Embla har likt systrarna Estrid och Edda koppling till Stena Lines skandinaviska arv. Embla betyder ”den första kvinnan” i nordisk mytologi.

Stena Lines nya färja färdig för leverans

Stena Lines nybyggda färja Stena Embla har under veckan varit ute till havs på sin...

Läs mer


”Regeringen måste ta ansvar för Sjöfartsverkets ekonomiska situation”

P4 Östergötland rapporterade den 16 oktober om att Sjöfartsverket förvä...

Läs mer


Mest lästa


Elpress 1

Broddson


Pacetell


Terrigio
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se