Facebook


Instagram

Supereffektiv Wasaline-färja får Wärtsiläs Nacos Platinum-navigationssystem


2019-09-16

Den supereffektiva Wasaline-färjan utrustas med ett omfattande paket av Wärtsilä-lösningar, inklusive navigations- och kommunikationssystemet Nacos Platinum.
Bild: Wärtsilä
Den supereffektiva Wasaline-färjan utrustas med ett omfattande paket av Wärtsilä-lösningar, inklusive navigations- och kommunikationssystemet Nacos Platinum.

Den nya Wasaline-färjan bjuder på moderna passagerarbekvämligheter.
Bild: Wärtsilä
Den nya Wasaline-färjan bjuder på moderna passagerarbekvämligheter.

Wasalines nya RoPax-färja, som för tillfället byggs vid Rauma Marine Constructions (RMC)-varvet i Finland, installeras med teknologikoncernen Wärtsiläs Nacos Platinum-navigations- och kommunikationssystem. Den här senaste beställningen som Wärtsilä fick i augusti är ett tillägg i det omfattande paketet av Wärtsilä-produkter, -system och integrerade lösningar som beställts tidigare. Dessa lösningar inkluderar Wärtsilä 31DF-flerbränslemotorer, hybridpropulsionsutrustning och möjligheten att använda LNG samt BioLNG som bränsle. Allt detta gör det till ett av världens mest effektiva och miljövänliga fartyg.

Wärtsiläs Nacos Platinum-system representerar en unik kombination av styrsystem för navigation, automation, kraftproduktion och propulsion samt Wärtsilä Data Bridge-plattform. Genom att förena alla dessa funktioner i ett enda integrerat system kan fartyget navigeras, styras och övervakas från olika ställen ombord. Det här möjliggör oöverträffbar flexibilitet och användbarhet. Wärtsiläs Data Bridge-lösning möjliggör avancerad Wärtsilä data analys optimerad av Eniram. Det här ger värdefull information om fartygets prestanda och öppnar nya vägar för att förbättra fartygets operativa och tekniska prestanda.

I och med att fartygens system förenas i allt högre grad spelar Wärtsiläs kunskaper inom el- och automationslösningar (E&A) en viktig roll i utvecklingen av intelligenta fartyg. Nacos Platinum-systemet är en nyckelfaktor i fullt förenade fartyg.

– Wärtsiläs Smart Marine-approach är att utveckla teknologier som möjliggör större effektivitet och bättre miljöprestanda, och den approachen återspeglas perfekt i våra lösningar för det här fartyget. Koldioxidutsläppen kommer till exempel att minska med över 50 procent sett till Wasalines nuvarande färja som trafikerar den här rutten. Dessutom kommer Nacos Platinum-systemet ytterligare förbättra fartygets drifts- och navigeringseffektivitet, säger Henrik Wilhelms, direktör för Offshore & Special vessels inom Wärtsilä Marine.

– Vår färja kommer att vara något exceptionellt och den kommer att ha den mest avancerade och tillförlitliga teknologin. Efter 21 år som kapten på världens hav har jag erfarenhet av de flesta system på marknaden. För oss var Wärtsiläs lösningar det bästa valet eftersom produkterna och systemen möter alla ställda krav, säger Peter Ståhlberg, verkställande direktör för Wasaline.

– Baserat på Wasalines behov och krav har RMC-varvet ambitiöst utvecklat den här nya färjan med fokus på den nyaste miljöteknologin. I det här sammanhanget är vi glada över att Wärtsilä levererar sitt integrerade navigationssystem Nacos Platinum, eftersom våra bedömningar visar att det är det optimala alternativet, säger Håkan Enlund, EVP Sales & Marketing på Rauma Marine Constructions.

NLC Ferry trafikerar Wasaline-färjan mellan Vasa, Finland och Umeå, Sverige. Det senaste tillägget i flottan är beräknad att levereras i april 2021.Källa: Wärtsilä


Skriv ut

Laddning av vägfärjor testas på Ljusteröleden

Under fredagen invigdes Trafikverket Färjerederiets testladdstation i färjeläget på Ljusterö i Österåker. Syftet är att testa att ladda vägfärjor...

Läs mer
Zugol 550

Värmdö förlänger avtal med Bokbåten


Regionbibliotek Stockholm och Värmdö kommun förlänger sitt samarbete. Avtalet...

Läs mer
Maxi Grip


Kölsträckning av Wasalines nya passagerarfärja på varvet i Raumo

Rauma Marine Constructions firade en traditionell kölsträckning av sitt nybygge NB6002...

Läs mer
Zinga
Delar av Göteborgs hamn från ovan.

Göteborg utnämnt till Sveriges bästa logistikläge

För nittonde året i rad toppar Göteborg listan när branschtidningen...

Läs mer
Vattenfall


Irish Ferries väljer Hogia Ferry Systems

Irish Ferries har valt att byta ut sitt nuvarande passagerar- och fraktbokningssystem och har...

Läs mer
Preliminära siffror för januari 2020.

Preliminär sammanställning av omkomna vid drunkningsolyckor under januari 2020

Svenska Livräddningssällskapets, SLS, preliminära sammanställning över...

Läs mer

Han är ny hållbarhetschef på Viking Line

Dani Lindberg, ny hållbarhetschef på Viking Line.

Det åländska rederiet Viking Line går i bräschen för att utveckla en...

Läs mer


Mest lästa


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se