Facebook


Instagram

Tallinks fartyg Romantika kommer att renoveras på Nautavarvet


2020-01-14

Romantika.
Bild: Marko Stampehl
Romantika.

Romantika – ett av Tallink Grupps fartyg – påbörjade igår en resa till Nautavarvet i Gdynia i Polen för schemalagt underhåll och planerade förnyelsearbeten. Fartyget blir kvar på Nautavarvet i nästan två veckor och kommer tillbaka på rutten Riga–Stockholm lördagen den 25 januari.

Under den planerade dockningen kommer flera viktiga publika utrymmen genomgå en omfattande förnyelse och få en fullständig översyn enligt företagets uppdaterade designkoncept. Förutom detta kommer planenligt tekniskt underhåll att utföras ombord.

Till exempel kommer den populära bufférestaurangen ombord att renoveras enligt Grande Buffet-konceptet. På samma sätt ska fartygets cafeteria att förnyas i enlighet med Coffee & Co-konceptet och fartygets pub kommer att renoveras enligt Seapub-konceptet. Mindre renoveringsarbeten ska göras i restaurang Grill House och den ryska restaurangen Aleksandra. Diskoteket får en uppgradering av interiören – ett nytt golv installeras tillsammans med nya möbler.

Liksom alla fartyg som genomgår schemalagda dockningar år 2020 skafartyget på den tekniska sidan förberedas för användning av landström under hamnuppehåll.För att ytterligare förbättra fartygets energieffektivitet och minska utsläppen kommer tekniska förbättringar att genomföras ombord. Ökad effektivitet och minskade utsläpp är av högsta prioritet för Tallink samt alla dess fartyg.

Kapten Tarvi-Carlos Tuulik, Head of Ship Management på Tallink Grupp kommenterar de arbeten som kommer att utföras ombord på Romantika under dockningen på följande sätt:

“Det är mycket viktigt att vi moderniserar våra fartyg regelbundet för att säkerställa att dessafortsättningsvis tillhandahåller reseupplevelser i toppklass och erbjuder våra kunder förstklassiga resor. Förbättrad kundupplevelse går naturligtvis hand i hand med att se till att våra fartyg håller högsta möjliga standard, vilket gör att fartygen fullt ut uppfyller de senaste kraven på effektivitet och hållbarhet".

“Den här gången kommer Romantika att förberedas för användning av landström under hamnuppehåll i Stockholm, vilket hjälper oss att ytterligare minska utsläppen och bidra till en renare miljö. Stockholms hamn har varit pionjär i Östersjöområdet inom denna teknik och fyra av våra fartyg använder redan landström där. Under de kommande åren kommer vi att ha fler fartyg som använder landström i Östersjöområdet eftersom andra hamnar, som till exempel hamnarna i Tallinn och Helsingfors, för närvarande investerar i tekniska system som underlättar för fartyg att elansluta till det landbaserade kraftnätet.

Detta innebär i sin tur att det populära fartyget Romantika återvänder till rutten med den senaste tekniken ombord för att fortsätta erbjuda en utomordentlig service – både vad gäller förbättrad komfort och hållbarhet ­– till alla passagerare under många år framöver".

Tallink Grupp kommer att renovera tre fartyg under det första kvartalet 2020 varav Romantika är det första. Tallink bedriver ett kontinuerligt renoveringsprogram enligt vilket samtliga av gruppens fartyg uppdateras och fräschas upp två gånger under en femårsperiod. Bara under de senaste fem åren har företaget investerat närmare 90 miljoner euro för att uppgradera sina fartyg.
Källa: Tallink


Skriv utTullverket stärker tullkontroller vid gränsen med fast kamerabevakning

Fasta kameror införs i Helsingborgs hamn.

Nu inför Tullverket kameror vid gränsövergångarna i Helsingborgs hamn, på Öresundsbron och i Värtahamnen i Stockholm. Syftet med kamerabevakningen är att...

Läs mer
Zugol 550
Högtryck i Trelleborgs Hamn - Skandinaviens största RoRo-hamn.

Högtryck i Skandinaviens största RoRo-hamn gav nya rekordnivåer

Trelleborgs Hamn nådde nya rekordnivåer under 2019 och därmed befäster man...

Läs mer
Maxi Grip


Nya containertruckar ska hjälpa Södertälje Hamn minska utsläpp av växthusgaser

Södertälje Hamn, som har ett unikt läge i en av Sveriges mest expansiva regioner,...

Läs mer
Zinga
Romantika.

Tallinks fartyg Romantika kommer att renoveras på Nautavarvet

Romantika – ett av Tallink Grupps fartyg – påbörjade igå...

Läs mer
Vattenfall


Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar tränar i fjällmiljö

Med start den 13 januari och under de kommande tolv veckorna kommer Sjöfartsverkets...

Läs mer
Pär Johnsson, Platschef Kuusakoski berättar om invsteringar och förbättringar på plats i Gävle hamn.

Branden på Kuusakoski 2016 har resulterat i mängder med förbättringar av säkerheten – nu blir de kvar i Gävle Hamn

För drygt tre år sedan självantände ett av skrotupplagen på å...

Läs mer
Henrik Kristensen lämnar över stafettpinnen till Dennis Lenthe Olesen.

APM Terminals Gothenburgs VD går vidare mot nya uppdrag

Planen var att Henrik Kristensen skulle arbeta som VD för APM Terminals Gothenburg i 100 dagar...

Läs mer


Mest lästa


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se