Facebook


Instagram

Thomas Concrete Group förvärvar hamnverksamhet i Sverige


2021-09-02

Thomas Concrete Groups VD, Hans Karlander, menar att förvärvet av Stockholms Bulk Hamn AB är en viktig affär i företagets strategi att fortsätta utveckla och framtidssäkra koncernen.
Bild: Thomas Concrete Group
Thomas Concrete Groups VD, Hans Karlander, menar att förvärvet av Stockholms Bulk Hamn AB är en viktig affär i företagets strategi att fortsätta utveckla och framtidssäkra koncernen.

För att säkra framtida betongproduktion i Sverige utökar Thomas Concrete Group sin verksamhet när man nu låter ett av sina dotterbolag, Thomas Cement, förvärva Stockholms Bulkhamn AB, väster om Nynäshamn, 6 mil från huvudstaden.
– Det är en strategisk investering som säkrar logistik för framtida försörjning av viktiga råmaterial till koncernen, säger Hans Karlander, VD för Thomas Concrete Group.


Thomas Concrete Group utökar nu sin verksamhet i Sverige genom att förvärva Stockholms Bulkhamn AB i Stora Vika söder om Stockholm. Förvärvet kompletterar koncernens tre importterminaler i Oxelösund, Uddevalla och Landskrona och är - tillsammans med dem - en strategisk investering som ger Thomas Concrete Group större möjligheter för att utveckla betongproduktionen med b.la alternativa bindemedel och övriga råmaterial.

– Sverige är Thomas Concrete Groups hemmamarknad, där vi har en ledande roll i utvecklingen och produktionen av klimatförbättrad betong, genom flera produkter som vi utvecklat själva och som tillverkas här i Sverige.

– Genom förvärvet säkrar vi behovet av vissa råmaterial och fortsatt inhemsk produktion och utveckling, säger Hans Karlander, VD och Koncernchef för Thomas Concrete Group.

Övertagandet av Stockholms Bulkhamn AB är planerat till 16 september och görs av Thomas Cement, som ägs av Thomas Concrete Group. Stockholms Bulkhamn AB, som är en av få bulkhamnar söder om Stockholm, omsätter idag 30 mkr, har fem anställda och hanterar för närvarande ca 200 000 ton råmaterial i form av timmer, pellets, leca, tackjärn, grus, sand och sten.

– Redan idag erbjuder vi betong som minskar koldioxidutsläpp med upp till 50 procent.

– Mot den bakgrunden är detta en mycket viktig affär i vår långsiktiga strategi att fortsätta utveckla och framtidssäkra oss som koncern, inte minst med tanke på vårt mål att erbjuda klimatneutral betong till år 2030, avslutar Hans Karlander.


Källa: Tomas Concrete Group


Skriv utKryssningsfartyget M/S Bolette.
Kryssningsfartyget M/S Bolette.

Nytt kryssningsfartyg i Trelleborgs Hamn den 18 september

Lördag den 18 september lägger kryssningsfartyget M/S Bolette till i Trelleborgs Hamn för första gången. Kryssningsbranschen har haft en utmanande period under...

Läs mer
Zinga
APM Terminals Gothenburg har identifierat tre framgångsfaktorer för att klara de nya förutsättningarna på containermarknaden.

Så ska svenska hamnar klara den nya logistikvärlden

Hamnar med stor flexibilitet, balanserade flöden och fördelaktigt logistikläge...

Läs mer
Zugol 550
Orangefärgad boj på vattnet utanför Skeppsholmen.

Orangefärgade bojar på Stockholms vatten visar vrak

På Stockholms vatten syns sedan förra veckan stora orangefärgade bojar. Detta...

Läs mer
Vattenfall


WSP framtidssäkrar slussarna i Trollhätte kanal

Slussarna i Trollhätte kanal är över 100 år gamla och deras tekniska...

Läs mer
Stena Nordica är en av tre färjor som trafikerar Karlskrona-Gdynia.

AI ska minska utsläppen från Polenfärjan

Med hjälp av artificiell intelligens ska Stena Line minska bränsleförbrukningen och...

Läs mer


PONANT:s polarkryssare når Nordpolen med ABB-teknik och sätter ny standard för kryssningar

Det hybridelektriska fartyget Le Commandant Charcot blev det första fartyget av sitt slag att...

Läs mer


Mest lästa


Zugol 550HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se