Facebook

Instagram

Uppdatering av produktionssiffror samt återlansering av OXE Diesel 200


2018-10-08

Bild: Cimco Marine

Cimco Marine AB producerade 45 enheter under september månad (vecka 36 till vecka 39). Produktionen av OXE Diesel 200, 200hk-enheten kommer att åter-introduceras under kommande vecka. Enheten kommer introduceras till produktionen med en kontrollerad upprampningstakt.

Cimco Marine AB har producerat 45 OXE Diesel 150 under september månad. Det är den högsta månadsproduktionen fram till idag. Antalet producerade enheter är lägre än målsättningen vilket främst beror på kvalitetsavvikelser från en leverantör. Under 2018 har Cimco Marine AB fram till nu producerat 225 enheter. Delmålet att producera 5 enheter per dag är redan uppnått och siktet är nu inställt på att uppfylla tidigare angivet mål, 25 enheter per vecka, under fjärde kvartalet. Vi kommer att ge ytterligare uppdatering av vår produktionsstatus i början av november.

Huvudorsaken till flaskhalsen är identifierad och begränsad till en leverantör som trots betydande planering före sommaruppehållet inte haft resurser att leverera överenskommen volym i tid. Genom ett pågående strategiskt riskminimeringsprojekt arbetar Cimco kontinuerligt med att finna parallellförsörjning för bland andra dessa komponenter för att över tid uppnå givna produktionsmål. Cimco står fast vid målet att uppnå 25 enheter i veckan under fjärde kvartalet. När det gäller OXE Diesel 200, 200hk-enheten, förväntar vi oss att åter-introducera den till produktionen i slutet av nästa vecka. Upprampningstakten kommer kontrolleras och ske stegvis (liknande process som vid lanseringen av 150hk i början av januari i år). OXE Diesel 200 kommer inledningsvis levereras till utvalda kunder.

– Jag är glad över att vi har förbättrat kvaliteten på vår produkt, OXE 150, med minimal inverkan för våra kunder. Det är ett tydligt resultat av våra pågående riksminimering- och kvalitetssäkringsprogram gällande både supply chain och montering. Vårt nuvarande fokus är att möta vårt mål om 25 enheter i veckan under fjärde kvartalet. Som sagt ovan har vi identifierat flaskhalsen och är övertygade om att vi kommer att lösa detta över tid. Jag ser också fram emot den efterlängtade återlanseringen Oxe Diesel 200 nästa vecka – ytterligare uppdateringar kommer att ges inom kort, säger Andreas Blomdahl, vd Cimco Marine.


Källa: Cimco Marine


Skriv ut

QinetiQ väljer TactiCall till naval forskningsanläggning

QinetiQ har valt ut Saabs integrerade kommunikationssystem, TactiCall, för användning vid den kustnära testanläggningen Shore-based Information Facility (SIF) i Portsdown, nä...

Läs mer
Maxi Grip
Wärtsilä IntelliTug-projektet syftar till att öka driftsäkerheten i Singapores intensivt trafikerade hamn.

Wärtsilä lanserar Acceleration Centre i Singapore och ingår partnersamarbete med MPA och PSA Marine för att utveckla IntelliTug

Teknologikoncernen Wärtsilä har i dag invigt sitt Acceleration Centre i Singapore....

Läs mer
Logistik Karlshamn

Tele Radio tar order från holländska staten för styrning av broar

Bild som visar handsändare för styrning av bro i Haag, Holland.

Tele Radio i Lysekil AB som ingår i Allgongruppen meddelar att deras holländska...

Läs mer
12 m långa pålar pressas ner i kanalbanken vid Norsholm.

Göta kanal står inför sin största renoveringsvinter på 200 år

Varje vinter pågår ett stort antal underhållsprojekt i och utmed Göta kanal...

Läs mer


Gasum stärker sin position som nordisk ledande LNG-leverantör

Energibolaget Gasum ökar sin ägarandel i Skangas till 100 procent. Förvärvet...

Läs mer
Eduardo Epifanio, projektledare Göteborgs Hamn AB framför pålningspråmen som ska slå ner 1500 pålar i berget på botten i Arendalsviken.

Byggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamn

Nu startar bygget av en helt ny hamnterminal i Göteborgs hamns ytterhamnområde....

Läs mer


Trafikstart för Stena Nordica på Karlskrona-Gdynia

I lördags gick Stena Nordica i trafik som det fjärde ordinarie fartyget mellan Karlskrona...

Läs mer

Uppdatering av produktionssiffror samt återlansering av OXE Diesel 200


Cimco Marine AB producerade 45 enheter under september månad (vecka 36 till vecka 39)....

Läs mer


MELICON och WiiBeck Consulting i samarbete runt smarta produktions- och HR-lösningar

MELICON och WiiBeck Consulting har slutit ett samarbetsavtal runt HR-relaterade tjänster inom...

Läs mer
Sjöhistoriska museets marinarkeologer undersöker på länsstyrelsens uppdrag ett par ångfartygsvrak utanför Gotland. Undersökningsresultaten kommer att ligga till grund när länsstyrelsen ska besluta om vraken ska fornlämningsförklaras. På bilden marinarkeolog Mikael Fredholm vid vraket av Princess som förliste utanför Östergarn 1888 på väg från Sankt Petersburg till London..

Två ångfartygsvrak undersöks utanför Gotland

Marinarkeologer från Sjöhistoriska museet dyker nu vid två 1800-talsvrak...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se