Facebook


Instagram

Fler supersnabbladdare på Solbacken i Skellefteå


2022-12-01

Bild: Patrick Degerman

Två laddpunkter blir sex när Skellefteå Kraft, tillsammans med OK Västerbotten och OKQ8 fortsätter satsningen på elbilsladdning och öppnar nya supersnabbladdare på Solbacken i Skellefteå.

– Transporterna har en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle och därför satsar vi stort på utbyggnaden av supersnabbladdare tillsammans med OKQ8. Tidigare i höst blev det möjligt att snabbladda elbilen i Norsjö och Burträsk och det känns fantastiskt att vi nu fortsätter utbyggnaden med fler laddare i Skellefteå. De gör det enkelt för elbilsägarna att ladda bilen med 100 % förnybar kraft, säger Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

Till och med oktober i år har 1 220 elbilar sålts i Västerbottens län enligt företaget Vrooms definition av nybilsförsäljning. Jämfört med samma period förra året har antalet elbilar i Västerbotten ökat med 109 procent. Motsvarande siffra för Skellefteå kommun är 143 procent och för hela landet 56 procent. Det innebär att allt fler Västerbottningar har behov av att kunna ladda sin elbil på resan.

Totalt omfattar utbyggnaden 800 laddpunkter som fördelas på 300 OKQ8-stationer i hela landet senast 2026. Skellefteå Kraft investerar, driftsätter och underhåller laddplatserna.

– Detta är en omställning som bara är möjlig när vi gör det tillsammans. Vi är inte experter på laddteknik, men vi har arenan och kunderna. Samarbetet med Skellefteå Kraft och OKQ8 gör att vi kan utveckla och bygga ut tjänster som når alla våra 97 000 medlemmar i hela länet, säger Erica Lundgren, vd OK Västerbotten.

Supersnabbladdarna, idag totalt 82 laddpunkter, finns hos OKQ8 i: Burträsk, Halmstad, Hisings Backa, Huskvarna, Kungsbacka, Linköping, Norsjö, Skellefteå, Sollentuna, Sundsvall, Trelleborg, Upplands Väsby, Valbo, Ödeshög, och Örebro.

Supersnabbladdarnas effekt är 150 kW, vilket kan jämföras med vanliga snabbladdare på 50 kW. En laddning för 25 mils körning tar ca 20 minuter beroende på bilens batteri och kapacitet. Elen som Skellefteå Kraft levererar kommer från förnybara energikällor och säkerställs med ursprungsgarantier.


Källa: Skellefteåkraft

Tipsa en vän Skriv utLåsbara lock anpassade för eftermontage av innerlock i redan installerade Melbye brunnar.
Låsbara lock anpassade för eftermontage av innerlock i redan installerade Melbye brunnar.

Malmö Stadsnät säkrar infrastrukturen

Malmö Stadsnät arbetar sedan lång tid tillbaka med säkerheten kring den fysiska infrastrukturen för fibernätet. En satsningarna som nu genomförs är att fö...

Läs mer
Zinga


Uppgradering av fibernätet i Täby kommun

Ökad trafikmängd i nätet och fler tjänster i varje hushåll i Täby...

Läs mer


Bromölla kommun stämmer entreprenör för brott mot markavtal

Bromölla kommun har stämt företaget Open Infra Core AB, som sedan juni 2021 utfö...

Läs mer


Fler supersnabbladdare på Solbacken i Skellefteå

Två laddpunkter blir sex när Skellefteå Kraft, tillsammans med OK Vä...

Läs mer
Vattenfall


Full pott för Wexnet – fiber till ytterligare 500 hushåll på landsbygden

Wexnet tilldelas 11,7 miljoner kronor i stöd för att bygga ut bredband på...

Läs mer
Zugol 550
Anders Pettersson, vd Skellefteå Kraft fibernät AB.

Bredbandsstöd ger möjligheter till utbyggnad i fler av Skellefteås byar

Fler byar får nu möjlighet att kopplas upp när Skellefteå Kraft beviljats...

Läs mer


Mest lästa
gardenor

Extremeworks

HRC
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se