Facebook


Instagram

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Fler supersnabbladdare på Solbacken i Skellefteå


2022-12-01

Bild: Patrick Degerman

Två laddpunkter blir sex när Skellefteå Kraft, tillsammans med OK Västerbotten och OKQ8 fortsätter satsningen på elbilsladdning och öppnar nya supersnabbladdare på Solbacken i Skellefteå.

– Transporterna har en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle och därför satsar vi stort på utbyggnaden av supersnabbladdare tillsammans med OKQ8. Tidigare i höst blev det möjligt att snabbladda elbilen i Norsjö och Burträsk och det känns fantastiskt att vi nu fortsätter utbyggnaden med fler laddare i Skellefteå. De gör det enkelt för elbilsägarna att ladda bilen med 100 % förnybar kraft, säger Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

Till och med oktober i år har 1 220 elbilar sålts i Västerbottens län enligt företaget Vrooms definition av nybilsförsäljning. Jämfört med samma period förra året har antalet elbilar i Västerbotten ökat med 109 procent. Motsvarande siffra för Skellefteå kommun är 143 procent och för hela landet 56 procent. Det innebär att allt fler Västerbottningar har behov av att kunna ladda sin elbil på resan.

Totalt omfattar utbyggnaden 800 laddpunkter som fördelas på 300 OKQ8-stationer i hela landet senast 2026. Skellefteå Kraft investerar, driftsätter och underhåller laddplatserna.

– Detta är en omställning som bara är möjlig när vi gör det tillsammans. Vi är inte experter på laddteknik, men vi har arenan och kunderna. Samarbetet med Skellefteå Kraft och OKQ8 gör att vi kan utveckla och bygga ut tjänster som når alla våra 97 000 medlemmar i hela länet, säger Erica Lundgren, vd OK Västerbotten.

Supersnabbladdarna, idag totalt 82 laddpunkter, finns hos OKQ8 i: Burträsk, Halmstad, Hisings Backa, Huskvarna, Kungsbacka, Linköping, Norsjö, Skellefteå, Sollentuna, Sundsvall, Trelleborg, Upplands Väsby, Valbo, Ödeshög, och Örebro.

Supersnabbladdarnas effekt är 150 kW, vilket kan jämföras med vanliga snabbladdare på 50 kW. En laddning för 25 mils körning tar ca 20 minuter beroende på bilens batteri och kapacitet. Elen som Skellefteå Kraft levererar kommer från förnybara energikällor och säkerställs med ursprungsgarantier.


Källa: Skellefteåkraft

Tipsa en vän Skriv ut

Eitech kontrakteras tillsammans med Omexom för ett stort kraftprojekt i Finland

Eitech har i samarbete med Omexom vunnit uppdraget att leverera och installera hela kraftförsörjningen i ett omfattande infrastrukturellt projekt i Finland. Det stora och komplexa projektet...

Läs mer
Zinga


Servicetekniker till Småland

Vi söker en servicetekniker till området Småland (eller området...

Läs mer
Låsbara lock anpassade för eftermontage av innerlock i redan installerade Melbye brunnar.

Malmö Stadsnät säkrar infrastrukturen

Malmö Stadsnät arbetar sedan lång tid tillbaka med säkerheten kring den...

Läs mer


Uppgradering av fibernätet i Täby kommun

Ökad trafikmängd i nätet och fler tjänster i varje hushåll i Täby...

Läs mer
Vattenfall


Bromölla kommun stämmer entreprenör för brott mot markavtal

Bromölla kommun har stämt företaget Open Infra Core AB, som sedan juni 2021 utfö...

Läs mer
Zugol 550


Fler supersnabbladdare på Solbacken i Skellefteå

Två laddpunkter blir sex när Skellefteå Kraft, tillsammans med OK Vä...

Läs mer


Mest lästaOnninen


gardenor

Extremeworks

HRC
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se