Facebook


Instagram

Ving satsar västerut igen och lanserar nytt långdistansflyg


2021-11-18

A330-900neo (bilden är en illustration).
Bild: Ving
A330-900neo (bilden är en illustration).

Med start under onsdagen den 17 november släpper Ving upp resorna till vintern 2022/23. Och efter par års frånvaro vänds nu återigen blickarna mot Karibien med nygamla favoriter som Mexiko, Jamaica, Aruba och Dominikanska republiken.Senast Ving flög till Karibien var vintern 2019/20. Även Vietnam är tillbaka i programmet till nästa vinter. I tillägg satsar Ving och det egna flygbolaget Sunclass Airlines på ett helt nytt långdistansflygplan i flottan, en A330-900neo.

Det nya flygplanet kommer primärt att trafikera de karibiska resmålen samt Phu Quoc i Vietnam och Phuket i Thailand med bas på Arlanda. Vings A330-900neo kommer att ha upp till 23 procent mindre CO2-utsläpp per seat kilometer samt en reducerad bullernivå med 33 procent jämfört med de nuvarande långdistansflygningarna med Sunclass Airlines A330-200-flotta. Även upplevelsen ombord får ett lyft i form av nya ergonomiska säten för en mer bekväm resa, varje säte utrustas även med större videoskärmar och kabinen får sk mood lightening.

– Med det nya flygplanet kommer vi att kunna erbjuda våra resenärer en ännu bättre flygupplevelse, men framför allt tar vi med Neon ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete som vi får anledning att återkomma till inom kort. Årets vintersläpp är det tidigaste någonsin där vi vill möta efterfrågan från många av våra kunder som redan nu vill solsäkra nästa vinter. De karibiska resmålen är väldigt omtyckta och efterfrågade, så att vi återigen kan rikta blickarna västerut känns väldigt roligt, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

I Vings utbud till nästa vinter finns inte bara de långväga resmålen i Karibien och Asien. Kanarieöarna, med Gran Canaria och Teneriffa är och förblir svenskarnas vinterfavorit och dit kommer charterflyg att erbjudas flera gånger i veckan från de stora flygplatserna samt avgångar från regionalflygplatser runtom i landet. Därutöver flyger Ving till Kap Verde, Madeira och Gambia. Fler charterdestinationer släpps upp efterhand framöver, exempelvis Egypten och Fuerteventura.


Nytt flyg i flottan på rekordtid
Vanligtvis har tillverkare som Airbus flera års ledtider vid order på nya flygplan, men i spåren av pandemin där många flygbolag fått avboka planerade beställningar, har Ving med flygbolaget Sunclass Airlines fått möjlighet att på rekordtid få in ett nytt flyg i flottan. Den nya A330-900 Neon byggs just nu på Airbus fabrik i Toulouse och beräknas vara färdig till hösten 2022.

– Utökningen och uppgraderingen av vår flygplansflotta är en direkt förlängning av den nordiska strategin för Sunclass Airlines, Ving och systerbolagen i Norden. Vi arbetar tillsammans som en nordisk enhet för att skapa tillväxt i form av nya destinationer, öka komforten ännu mer för våra gäster och se till att vi släpper ut minsta möjliga CO2 per passagerare, säger Torben Østergaard, vd Sunclass Airlines.

Under vintern 2022/23 kommer det nya flygplanet att trafikera Ving långdistansdestinationer och till sommaren 2023 utvalda Medelhavsdestinationer.


Källa: Ving


Skriv ut

BRA lanserar ny flyglinje till Helsingfors från Bromma

BRA fortsätter sin tillväxtresa i Norden med lansering av en flyglinje mellan Stockholm-Bromma och Helsingfors-Vanda flygplats, det blir bolagets andra internationella linje efter pandemin....

Läs mer
Zinga


United Airlines återvänder till Stockholm Arlanda med direktlinje till New York

Som enda amerikanska flygbolag återvänder United Airlines till Stockholm Arlanda Airport...

Läs mer
Vattenfall


BRA förstärker flygtrafiken mellan Bromma och Visby

I oktober gick BRA ut med nyheten om förstärkt trafik mellan Gotland och fastlandet med...

Läs mer
Zugol 550
Oslo lufthavn Gardermoen.

Assemblin förlänger serviceavtal med Avinor på Gardermoen

Avinor har tecknat nytt ramavtal med Assemblin avseende underhåll av VS-installationer...

Läs mer
A330-900neo (bilden är en illustration).

Ving satsar västerut igen och lanserar nytt långdistansflyg

Med start under onsdagen den 17 november släpper Ving upp resorna till vintern 2022/23. Och...

Läs mer
Stockholm Arlanda Airport.

Årlig upphandling av bioflygbränsle tankas på Arlanda

Onsdagen 17 november sker Swedavias årliga leverans och tankning av hållbart...

Läs mer
Air Leap ATR 72-500.

Air Leap startar direktlinje mellan Stockholm Arlanda och Åbo

Från och med den 24 januari startar Air Leap direktlinje mellan Stockholm Arlanda och Å...

Läs mer
Air Leap ATR 72-500.

Air Leap byter till Stockholm Arlanda från Halmstad

Från och med den 29:e november kommer Air Leap byta från Bromma till Arlanda från...

Läs mer
 Tony Danerhag, Swedavia

Ryanair lanserar nya direktlinje från Luleå inför sommar 2022

Ryanair fortsätter att expandera och satsa på den svenska marknaden och lanserar...

Läs mer


Mest lästa
HBM

Prismatibro
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se