Facebook


Instagram

Ving satsar västerut igen och lanserar nytt långdistansflyg


2021-11-18

A330-900neo (bilden är en illustration).
Bild: Ving
A330-900neo (bilden är en illustration).

Med start under onsdagen den 17 november släpper Ving upp resorna till vintern 2022/23. Och efter par års frånvaro vänds nu återigen blickarna mot Karibien med nygamla favoriter som Mexiko, Jamaica, Aruba och Dominikanska republiken.Senast Ving flög till Karibien var vintern 2019/20. Även Vietnam är tillbaka i programmet till nästa vinter. I tillägg satsar Ving och det egna flygbolaget Sunclass Airlines på ett helt nytt långdistansflygplan i flottan, en A330-900neo.

Det nya flygplanet kommer primärt att trafikera de karibiska resmålen samt Phu Quoc i Vietnam och Phuket i Thailand med bas på Arlanda. Vings A330-900neo kommer att ha upp till 23 procent mindre CO2-utsläpp per seat kilometer samt en reducerad bullernivå med 33 procent jämfört med de nuvarande långdistansflygningarna med Sunclass Airlines A330-200-flotta. Även upplevelsen ombord får ett lyft i form av nya ergonomiska säten för en mer bekväm resa, varje säte utrustas även med större videoskärmar och kabinen får sk mood lightening.

– Med det nya flygplanet kommer vi att kunna erbjuda våra resenärer en ännu bättre flygupplevelse, men framför allt tar vi med Neon ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete som vi får anledning att återkomma till inom kort. Årets vintersläpp är det tidigaste någonsin där vi vill möta efterfrågan från många av våra kunder som redan nu vill solsäkra nästa vinter. De karibiska resmålen är väldigt omtyckta och efterfrågade, så att vi återigen kan rikta blickarna västerut känns väldigt roligt, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

I Vings utbud till nästa vinter finns inte bara de långväga resmålen i Karibien och Asien. Kanarieöarna, med Gran Canaria och Teneriffa är och förblir svenskarnas vinterfavorit och dit kommer charterflyg att erbjudas flera gånger i veckan från de stora flygplatserna samt avgångar från regionalflygplatser runtom i landet. Därutöver flyger Ving till Kap Verde, Madeira och Gambia. Fler charterdestinationer släpps upp efterhand framöver, exempelvis Egypten och Fuerteventura.


Nytt flyg i flottan på rekordtid
Vanligtvis har tillverkare som Airbus flera års ledtider vid order på nya flygplan, men i spåren av pandemin där många flygbolag fått avboka planerade beställningar, har Ving med flygbolaget Sunclass Airlines fått möjlighet att på rekordtid få in ett nytt flyg i flottan. Den nya A330-900 Neon byggs just nu på Airbus fabrik i Toulouse och beräknas vara färdig till hösten 2022.

– Utökningen och uppgraderingen av vår flygplansflotta är en direkt förlängning av den nordiska strategin för Sunclass Airlines, Ving och systerbolagen i Norden. Vi arbetar tillsammans som en nordisk enhet för att skapa tillväxt i form av nya destinationer, öka komforten ännu mer för våra gäster och se till att vi släpper ut minsta möjliga CO2 per passagerare, säger Torben Østergaard, vd Sunclass Airlines.

Under vintern 2022/23 kommer det nya flygplanet att trafikera Ving långdistansdestinationer och till sommaren 2023 utvalda Medelhavsdestinationer.


Källa: Ving


Tipsa en vän     Skriv utEva Wikman, Head of Airworthiness på GKN Aerospace framför en RM12-motor.
Eva Wikman, Head of Airworthiness på GKN Aerospace framför en RM12-motor.

Över 400 000 flygtimmar utan haveri – GKN Aerospace arbete bakom RM12:s framgångar

Hela flygbranschen genomsyras av höga säkerhetskrav och tydliga riktlinjer för att minimera risken att något går fel. Trots det sticker motorn RM12 i JAS 39 Gripen C/D ut...

Läs mer
Zinga


Eurowings utökar i Sverige - fler flyg från Landvetter

Tyska lågprisbolag Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och...

Läs mer
Vattenfall
Swedavia-medarbetare vid Umeå Airport.

Swedavia utses till ett av Europas ledande företag inom mångfald

För andra året i rad utnämns Swedavia till ett av de företag i Europa som...

Läs mer
Zugol 550
Lars (t.v.) och Sebastian Johansson satsar på gröna transporter och har investerat i sex nya biogaslatsbilar. Klimatklivet har varit en viktig del i investeringen.

Klimatklivet viktigt för åkeriernas omställning

Naturvårdsverkets investeringsstöd Klimatklivet är en viktig del i...

Läs mer
Det nya globala erbjudandet kompletterar DB Schenkers unika veckovisa charterlinje mellan Tyskland och Kina, som lanserades våren 2021.

Erbjuder koldioxidneutral flygfrakt över hela världen

DB Schenker utökar sina klimatvänliga logistiklösningar genom att öppna fö...

Läs mer


Rekordhögt halvårsresultat för Emirates Group

Emirates Group presenterar nu sitt halvårsresultat för räkenskapsåret...

Läs mer


Norwegian börjar flyga till Åre Östersund

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet i takt med efterfrågan. Lagom till jul...

Läs mer
Stockholm Arlanda Airport.

Korta väntetider trots högt tryck
på Swedavias flygplatser

Resetrycket vid Swedavias flygplatser var sammantaget fortsatt högt under oktober månad....

Läs mer


Stor efterfrågan på flygresor under höstlovet

I oktober hade Norwegian 1,9 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 86 procent. Oktober...

Läs mer


Mest lästa
gardenor

Extremeworks

HRC
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se