Facebook


Instagram

Hangö och Kotka öppnar för första gången sina hamnar för Viking Lines passagerarfartyg


2021-04-13

M/S Gabriella till sjöss.
Bild: Viking Line
M/S Gabriella till sjöss.

I år har Viking Line lanserat fem nya resmål från Helsingfors.

Viking Line ordnar två unika kryssningar i samarbete med Hangö Hamn Ab och Hangö stad samt med HaminaKotka Hamn Ab och Kotka stad. I juli får M/S Gabriella rikta stäven från Helsingfors mot Hangö och Kotka. Västra hamnen i Hangö har sällan angjorts av ett så stort passagerarfartyg som M/S Gabriella.

– Det här är en unik chans för både lokalinvånarna och passagerarna. Ortsborna får se Gabriella i sina egna hemknutar och passagerarna får besöka dessa hamnar med ett finskt kryssningsfartyg. Vi är mycket entusiastiska över våra nya inhemska resmål. Efter den långa vintern tror jag att folk behöver omväxling i vardagen och ett miljöombyte. Då är en inrikeskryssning ett ytterst säkert alternativ, säger Viking Lines försäljningsdirektör Kaj Takolander.

Till Hangö anländer M/S Gabriella under den traditionella Hangöregattans första tävlingsdag när det vimlar av evenemang i staden. Passagerarna transporteras direkt till Hangö centrum där de har tid att tillbringa hela dagen.

I det guidade programmet ingår en rundtur i det historiska Hangö och ett besök till fortet på Russarö som annars är stängt för besökare. För Viking Lines gäster dukas det upp lunch på Hangö Casino.

– Det här är en ny och spännande möjlighet för oss att visa upp vår stad för resenärer som till exempel inte har egen bil, eftersom det under dagen finns tid att bekanta sig med Hangö till fots. Hangöregattan har program för båtentusiasterna, det finns 30 kilometer sandstrand för familjer som drömmer om en dag på stranden och för de historieintresserade har staden mycket att erbjuda, säger Hangös stadsdirektör Denis Strandell.

– För mig är höjdpunkten i vårt program utfärden till fortet på Russarö som vi ordnar tillsammans med Hangö stad. Russarö är en plats av försvarsstrategisk betydelse för Finland och ön öppnas bara några gånger per år för ett ytterst begränsat antal besökare. Våra passagerare får besöka åtminstone Russarö fyr som färdigställdes 1863 och soldathemmet, säger en nöjd Kaj Takolander.

I slutet av juli, den 29 juli, kastar M/S Viking Gabriella ankar i Kotka Kantasatama, som ligger på kort promenadavstånd från stadscentrum. Samtidigt ordnas Kotka havsdagar i staden som då sjuder av liv.

– Det är fint att man kan komma med ett stort kryssningsfartyg till hamnstaden Kotka, där det finns mycket att se. Viking Lines passagerare kan vandra omkring i den vackra omgivningen i Sapokka vattenpark eller delta i en guidad promenadtur längs den fantastiska parkrutten på Kotkansaari. Vi har haft besök av internationella kryssningsfartyg tidigare, men Gabriella är det första stora finländska kryssningsfartyget. Det är en stor ära för oss att Viking Lines fartyg anlöper vår hamn och det är särskilt välkommet med ett så uppiggande besök under de här exceptionella tiderna, säger Kimmo Naski, verkställande direktör vid HaminaKotka Hamn Ab.
 

Tidigare i år meddelade Viking Line att de också öppnar kryssningar till Riga, Visby och Åbo för försäljning. Kotka är Viking Lines femte nya resmål under den kommande sommaren.


Källa: Viking Line


Skriv utViking Glory sjösätts för första gången i Xiamen, 26 januari 2021.
Viking Glory sjösätts för första gången i Xiamen, 26 januari 2021.

Viking Lines nya fartyg Viking Glory ska trafikera under finsk flagg

Viking Lines nya flaggskepp Viking Glory, som inleder sin trafik under början av 2022 på linjen Stockholm- Åland-Åbo, kommer att få finsk flagg. Viking Line som är...

Läs mer
Zugol 550


Tallink Silja lanserar sommarkryssningar till Österlen och Gotland

Sommaren närmar sig med stormsteg och det står klart att den inte heller detta år...

Läs mer
Zinga
Ystad Hamn är en av Sveriges största hamnar.

Ystads hamn säkerställer kvaliteten och ökar tryggheten med nytt terminalsystem

Ystad Hamn är Sveriges tredje största hamn för färjepassagerare och landets...

Läs mer
Vattenfall


Så kan villkoren bli bättre ombord

En ny strategi för svensk sjöfartstillsyn, bättre rapportering av olyckor och...

Läs mer
”RoRo on the Roll” ska möjliggöra att medarbetarnas kompetenser tillvaratas och bidrar till företagets utveckling.

”RoRo on the Roll” – för en hållbar arbetsgivare

Parallellt med det hållbarhetsarbete som aktivt fortgår på Gothenburg RoRo...

Läs mer

Regeringen tar emot uppdrag om schyssta villkor till sjöss

Personal på fartyg som trafikerar svenska vatten ska ha goda arbetsvillkor. I augusti 2020...

Läs mer


Mest lästa


Elpress 1HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se