Facebook


Instagram

Continental investerar 100 miljoner euro i ny produktionsanläggning i Portugal


2019-06-26

Den nya produktionsanläggningen för Off the Road-däck, eller OTR-däck, är en del av Continentals tillväxtstrategi Vision 2025. Både entreprenad- och hamndäck större än 24 tum kommer att tillverkas i den nya anläggningen, där mer än 100 nya jobb skapas.
Bild: Continental
Den nya produktionsanläggningen för Off the Road-däck, eller OTR-däck, är en del av Continentals tillväxtstrategi Vision 2025. Både entreprenad- och hamndäck större än 24 tum kommer att tillverkas i den nya anläggningen, där mer än 100 nya jobb skapas.

Däcktillverkaren Continental expanderar sin produktionsanläggning i Lousado, Portugal och tar därmed ytterligare ett steg på sin tillväxtresa. Den nya anläggningen kommer att användas för produktion av entreprenad- och hamndäck med en diameter större än 24 tum. Expansionen skapar över 100 nya jobb.

– Tack vare investeringarna och den extra kapacitet som skapas, närmar vi oss ytterligare målen i vår tillväxtstrategi. Både hamn- och entreprenadsegmenten är viktiga på marknaden för specialdäck. Den nya produktionslinan reflekterar tydligt vår satsning på dessa segment och på OTR-marknaden, säger Christian Kötz, Chef för Däck-avdelningen inom Continental och medlem i bolagets ledningsgrupp.

Den nya produktionsanläggningen är utrustad med den allra senaste tekniken för automation inom däcktillverkning och levererar radialdäck i utvecklingens absoluta framkant. Dessutom håller fabriken högsta möjliga ergonomiska standard. När anläggningen är färdigbyggd och når full kapacitet kommer den att inrymma tre produktionslinor för entreprenaddäck, och tre produktionslinor för hamndäck.

Continental bygger samtidigt ut forsknings- och utvecklings-centret i Lousado. Liksom tidigare kommer centret att primärt fokusera på prestanda- och kvalitetstester av samtliga jordbruks-, hamn- och entreprenaddäck.

– Investeringen stärker vår närvaro i Lousado och utvecklar den högeffektiva anläggningen till ett heltäckande kompetenscenter för stora radialdäck och för OTR-däck, säger Christian Kötz.

Anläggningen har över 2 000 anställda. Utöver jordbruks-, hamn- och entreprenaddäck, tillverkas även personbilsdäck med en total kapacitet på cirka 18 miljoner däck per år. Som en del i företagets långsiktiga strategi, Vision 2025, har Continental investerat runt 150 miljoner euro i Lousade – för att öka produktionen av personbilsdäck, högprestanda-däck och däck för jordbruk och annan industri.Källa: Continental

Skriv ut

Volvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitet

Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Apex.AI, ett ledande företag inom programvara för autonom mobilitet. Investeringen kommer att finansiera utvecklingen av en sä...

Läs mer
Vattenfall

Uppsala kommun vann årets Biogasutmärkelse 2019

Från vänster: Jens Holm (V), ordförande Trafikutskottet, Rickard Malmström (MP) kommunalråd, och Susanne Afzelius, Upphandlingschef Uppsala kommun.

Årets Biogasutmärkelse delas ut till en aktör som gjort viktiga insatser för...

Läs mer
Maxi Grip
Betalstation vid utfart Liljeholmsbron.

Förändrad trängselskatt i Stockholm från och med den 1 januari 2020

Trängselskatten utökas för att förbättra framkomligheten i Stockholm....

Läs mer
Zugol 550

Keolis vinner trafiken mellan Göteborg och Borås


Nu står det klart att transportföretaget Keolis har vunnit avtalet om busstrafiken...

Läs mer


SSABs landsvägstransporter digitaliseras med hjälp av eTransport

Digitaliseringen har även nått logistiken. Nya teknologier gör det möjligt att...

Läs mer


Mest lästa


Pacetell
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se